Stemmasta valoa syksyn pimeyteen tyylikkäästi

Julkaistu 22.11.2019

Valoa kotiin

Valoa syksyn hämärään

Nyt on hyvä aika laittaa kodin valaistus kuntoon. Talven lähestyessä illat ovat jo melko pimeitä ja kodin valaistuksen merkitys kasvaa. Valaistuksen avulla voidaan nauttia joko tunnelmallisista koti-illoista, tai saadaan tehokkaat ja toimivat valot työskentelyyn ja kodin askareisiin. Kodin perusvalotaso luodaan luonnonvaloa tähdentävillä yleisvaloilla. Suomalaisissa kodeissa useimmin käytetty valaistuksen värilämpötila on lämmin valkoinen. Julkitiloissa käytetään usein viileämpää valkoista. Mitä vähemmän valoa, sitä lämpimämpi värilämpötila sopii tilaan.

Valaistuksen suunnittelu

Uusissa taloissa valaisinsuunnittelu on hyvä tehdä yhtä aikaa sähkö- ja sisustussuunnitelman kanssa, koska silloin johdot saadaan seinien taakse piiloon ja pistorasiat voidaan sijoittaa oikeille paikoille suunnitelman mukaisesti. Vanhemmissa taloissa valaistus joudutaan usein uusimaan olemassa olevien sähköpisteiden ehdoilla. Uutta ilmettä ja tunnelmaa voidaan luoda kuitenkin vaihtamalla valaisimia jo olevien paikoilla, sekä lisätä valaistusta lattia- ja pöytävalaisimilla. Valaistuksella on tarkoitus korostaa huonetta ja kohdistaa valo pinnoille, joissa sitä tarvitaan.

Valaistusta ei voi rakentaa yhden kattovalaisimen varaan, jos tiloja halutaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin. Siivoukseen tarvitaan paljon valoa, lukemiseen kohdennettua valoa ja iltaan usein halutaan tunnelmallista valaistusta.

Työympäristössä käytetään yleensä viileitä värilämpötiloja ja pyritään tasaisen vakaaseen valaistukseen. Lämpimät värilämpötilat helpottavat taas rentoutumista. Olohuoneessa, jossa tehdään usein monia eri asioita, on hyvä olla useita valonlähteitä niin kohdennetusta lukuvalosta ja tehokkaammasta siivousvalosta himmennettäviin tunnelmavaloihin. Älä kuitenkaan ylimitoita. Joku nurkka saa jäädä hämäräksikin.

Keittiössä myös tarvitaan tunnelmavalon lisäksi hyvää yleisvaloa ja työtason valaistusta. Tärkeää on, että valo valaisee tarpeeksi, mutta ei häikäise. Se onnistuu parhaiten epäsuoralla valolla.

Makuuhuoneiden valaistus tulee olle enemmän hienovarainen, kuin tehokas. Valaistuksen voimakkuutta on vaikea arvioida kaupassa. Ota siis selvää voiko polttimoa vaihtaa, saako sitä himmennettyä ja värilämpötilaa muutettua. Usein makuuhuoneissa käytetään yleisvalon lisäksi kohdennettua valaistusta. Näin esimerkiksi illalla, jos toinen henkilö haluaa lukea ja toinen nukkua, kohdennetulla valaistuksella ei häiritä nukkuvaa.  

Valaisimet Stemmasta - nyt myös verkkokaupasta

Stemman valaisinvalikoima on saatavilla kätevästi nyt myös suoraan verkkokaupastamme. Valaisinvalikoimiin kuuluvat Desingn by Frandsenin ja Design by Grönlundin tuotteet. Valaisin Grönlund on laadukkaiden sisustusvalaisimien ja lampunvarjostimien valmistaja ja maahantuontiyritys. Yritys on vuonna 1981 perustettu perheyritys, jonka toimipaikka sijaitsee Kaarinassa. Heidän edustama tuotteet ovat korkealaatuisia ja suunnattu ihmisille, jotka arvostavat tyylikkyyttä ja yksilöllisyyttä sisustuksessa, kuitenkin kohtuuhinnalla.

Design by Frandsen on tanskalainen valaisinvalmistaja, jonka mallistoon kuuluu ajattomat sisustusvalaisimet ja jonka maantuojana Design by Grönlund toimii. Valaisimien pääsuunnittelija on Benny Frandsen. Hän on saanut myös kansainvälistä tunnustusta suunnittelemistaan yksinkertaisen tyylikkäistä ja erittäin viimeistellyistä laatutuotteistaan.  

Tutustu tyylikkääseen valikoimaamme

https://www.stemma.fi/content/fi/52/3049/207/Valaisimet.html

 

Jaa artikkeli Facebook

Lue myös nämä

Stemmasta valoa syksyn pimeyteen tyylikkäästi

Julkaistu 22.11.2019

Olisiko hyvä aika laittaa kodin valaistus kuntoon? Talven lähestyessä illat pimenevät aikaisemmin ja kodin hyvän valaistus-suunitelman merkitys kasvaa. Olemme keränneet tähän vinkkejä hyvään ja toimivaan kodin valaistuksen suunnitteluun. [...]

Lue koko artikkeli

Parempien unien puolesta - Hilding

Julkaistu 18.10.2019

Unen laadulla on paljon enemmän merkitystä, kuin nukutuilla tunneilla. Nukutko sinä tarpeeksi laadukkaasti, vai meneekö osa yöstäsi unen ja valveillaolon rajamailla? Hildingin, huippulaadukkaan suomalaisen sänkyjen valmistajan mottona on antaa maailmalle hyvää unta - nimenomaan laadukasta. [...]

Lue koko artikkeli

Stemma palvelee!

Asiakaspalvelu

042 489 6606
Ark. 8.30-16.30

verkkokauppa­@stemma.fi

Toimituskulut

Kotiinkuljetus / Nouto
69€ / 0€

Stemma-myymälöitä

35

paikkakunnalla

Suomessa

Maksutavat

2020 © Stemma Oy | Design Fulmore Oy | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage, Teknologia © online.fi | Sivukartta | Extranet