Nahkaverhoillut huonekalut

Julkaistu 10.03.2017

Nahkaverhoillut huonekalut

Nahkaverhoillut huonekalut

Oikeanlaisen nahan valinta on kaiken A ja O. Uutta huonekalua ostettaessa kannattaa keskustella myyjän kanssa kalusteen käyttötarkoituksesta sekä siitä, onko perheessä lapsia tai kotieläimiä ja tuleeko huonekalu jokapäiväiseen käyttöön.


Nahkaverhoiltu huonekalu ei saa altistua suoralle auringonvalolle eikä olla lämpöpatterin välittömässä läheisyydessä. Huonekalu tulee imuroida säännöllisesti tekstiilisuulaketta käyttäen. Pyyhi pölyt ja tahrat varovasti kostealla siivouspyyhkeellä tai sienellä ja kuivaa pinta hyvin. Käytä aina verhoilunahalle tarkoitettuja puhdistusaineita tai mietoa saippualiuosta. Muistathan noudattaa valmistajan antamia pesuohjeita!


Vaikeisiin tahroihin tarkoitetut nahanpuhdistusaineet tehoavat mm. painomusteeseen ja rasvatahroihin. Nahanpuhdistusainetta kannattaa kokeilla varmuuden vuoksi huonekalun näkymättömään kohtaan ennen varsinaista puhdistusta.


Käsittele nahkaverhoillut huonekalut kerran tai kahdesti vuodessa verhoilunahalle tarkoitetulla hoitoaineella. Hoitoaineen tarkoituksena on estää lian ja kosteuden imeytyminen pintaa syvemmälle. Nahan hoitovahaukseen voidaan käyttää tähän tarkoitukseen valmistettua nahkabalsamia. Hoitoainekäsittely ja vahaus ovat vaivattomia tapoja pidentää kalusteen käyttöikää ja pitää nahan notkeana ja kauniina pidempään.


Varmistathan nahanhoitoaineen soveltuvuuden mokka- ja nupukkinahalle ennen käyttöä. Huomaathan myös, että kaikki nahan hoitoon tarkoitetut suoja-aineet eivät sovellu pinnoitetuille nahkamateriaaleille ja keinonahoille!


Vinkkejä nahan hoitoon

• Älä istu nahkasohvalla väriäpäästävillä vaatteilla ilman suojaa. Tekstiiliväri on vaikea puhdistaa!

• Älä istu hikisellä tai märällä iholla nahalle.

• Poista tahrat välittömästi.

• Vältä käsittelyjen tekemistä suorassa auringonpaisteessa.

• Kuivuminen on nahan pahin vihollinen! Muista kalusteiden nahkaosien säännöllinen hoitovahaus.

• Hoida kalustoasi säännöllisesti, hyvä hoito palkitsee kauniilla ulkonäöllä ja pitkällä käyttöiällä.

Katso tästä nahkakalusteiden hoito-ohjevideo.

Tutustu Softcare Leather Care Kit -nahanhoitopakkaukseen.

 

 

Jaa artikkeli Facebook

Stemman verkkokauppa palvelee!

Asiakaspalvelu

042 489 6606
Ark. 8.30-16.30

verkkokauppa­@stemma.fi

Toimituskulut

Kotiinkuljetus
69€

Palautusoikeus

14

vrk. vaihto- ja
palautusoikeus

Maksutavat

2019 © Stemma Oy | Design Fulmore Oy | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage, Teknologia © online.fi | Sivukartta | Extranet