Patjat

Julkaistu 10.03.2017

Patjat

Patjat

Huolellisella hoidolla saat pidettyä patjasi miellyttävän puhtaana ja säilytät sen ominaisuudet hyvinä mahdollisimman pitkään.


Patja tulee imuroida säännöllisesti imurin tekstiilisuulakkeella, mutta muista, että sitä ei pidä koskaan tampata. Patja ja sijauspatjat on hyvä tuulettaa muutaman kerran vuodessa. Joidenkin patjojen vieminen ulos pakkaseen ei ole suositeltavaa, koska lämpömuovautuva ns. viskoelastinen materiaali kovettuu kylmässä. Tarkasta patjasi hoito-ohjeesta sen pakkasenkestävyys!


Sängyn kannattaa antaa tuulettua liinavaatteiden vaihdon yhteydessä. Patjat tulee kääntää pari kertaa vuodessa kokonaan ympäri niin, että patjoihin kohdistuva rasitus jakautuu käytössä. Näin patjasi käyttöikä pitenee huomattavasti.


Tarkista runkopatjan jalkojen kiinnitys säännöllisesti ja kiristä kiinnitystä tarvittaessa. Kun siirrät runkopatjaa, älä vedä sitä lattiaa pitkin vaan nosta jalat irti lattiasta, jotta jalkojen kiinnitys ei vaurioidu.


Suuret patjanpäälliset kannattaa pesettää pesulassa. Markkinoilla olevat patjansuojukset suojaavat patjoja, ja ne on helppo pestä pesuohjeiden mukaisesti kotikoneessakin.


Hygieniasyistä ja patjan ominaisuuksien kannalta suosittelemme petauspatjan vaihtoa noin 5-7 vuoden välein.

Jaa artikkeli Facebook

Stemma palvelee!

Asiakaspalvelu

042 489 6606
Ark. 8.30-16.30

verkkokauppa­@stemma.fi

Toimituskulut

Kotiinkuljetus
69€

Stemma-myymälöitä

35

paikkakunnalla

Suomessa

Maksutavat

2019 © Stemma Oy | Design Fulmore Oy | Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage, Teknologia © online.fi | Sivukartta | Extranet