Peittojen hoito-ohjeet

Hoito-ohje peitolle.

Peittojen hoito-ohjeet

Hoitamalla peitettä oikein pidennät sen käyttöikää ja saat sen pysymään kuohkeana ja ilmavana pitkään. Vuoteen kannattaa antaa tuulettua aina hetken ennen sijaamista. Pese peite 1–2 kertaa vuodessa. Peitteen vaihtoväli on noin neljä vuotta.

Kuitutäytteiset peitteet

Pöyhi peitettä aamuisin ja tuuleta sitä kerran viikossa. Pese peite 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti. Kolmasosa normaalista pesuainemäärästä riittää.

Peite tulee suoristaa kosteana muotoonsa ja varmistaa täytteen tasaisuus. Peitteelle suositellaan varovaista rumpukuivausta tai kuivaamista ilmavassa paikassa joko narulla tai tason päällä. Pöyhi peitettä kuivauksen aikana.

Untuvapeitteet

Tuuleta untuvapeitettä viikoittain. Anna vuoteen tuulettua aina hetki ennen petaamista, jotta yön aikana vuodevaatteisiin kertynyt kosteus ehtii haihtua.

Untuvapeite voidaan pestä 60°C konepesussa. Annostele nestemäistä pesuainetta kolmasosa normaalimäärästä. Untuvatäytteisten tuotteiden pesuun on saatavilla hellävaraista untuvashampoota.

Kuivata peite ilmavasti ja pöyhi kuivumisen aikana. Rumpukuivaus lisää peitteen kuohkeutta kun se tehdään tuotteen ollessa jo lähes kuiva.

Säilytä untuvapeite kuivassa paikassa ilmavasti, jotta täyte pysyy kuohkeana. Kuivata peite aina huolellisesti ennen säilytykseen siirtämistä.