Tyynyjen hoito-ohjeet

Hoito-ohje tyynylle.

Tyynyjen hoito-ohjeet

Tyynyt säilyvät pitkään kuohkeina ja ilmavina kun hoidat niitä hyvin. Tyynyjen hoidossa kannattaa noudattaa niiden mukana tullutta ohjetta.

Tuuleta tyynyä viikoittain. Vuoteen kannattaa antaa tuulettua ennen petaamista, jotta yön aikana vuodevaatteisiin kerääntynyt kosteus ehtii haihtua. Tyyny on hyvä pestä 2–3 kertaa vuodessa pesuohjeen mukaisesti. Tyynyjen suositeltava vaihtoväli on noin 2 vuotta.

Kuitutäytteiset tyynyt

Pöyhimällä säännöllisesti polyesteritäytteistä tyynyäsi, säilytät sen alkuperäisen muodon. Pitääksesi tyynyn hygieenisenä ja raikkaana, pese se 3–4 kertaa vuodessa. Yleensä tyyny voidaan pestä 60°C konepesussa ja lingota kevyesti. Kolmasosa normaalista pesuainemäärästä riittää tyynyn pesuun.

Muotoile tyyny kosteana ja pöyhi täyte tasaiseksi. Suosittelemme varovaista rumpukuivausta tai kuivaamista tasolla ilmavassa paikassa. Pöyhi tyynyä kuivauksen aikana.

Untuvatyynyt

Tuuleta untuvatyynyä viikoittain ja pöyhi sitä säännöllisesti. Pese untuvatyyny 3–4 kertaa vuodessa 60°C konepesussa. Nestemäistä pesuainetta kannattaa annostella 1/3 normaalimäärästä, jottei tyynyyn jää pesuainejäämiä huuhtelun jälkeen. Untuvatuotteiden pesuun on saatavilla omia hellävaraisempia shampoita.

Untuvatyyny kuivataan ilmavasti ja pöyhitään kuivumisen aikana. Rumpukuivaus lisää untuvatyynyn pöyheyttä kun se tehdään tyynyn ollessa melkein kuiva.

Untuvatyyny tulee säilyttää aina kuivassa paikassa ilmavasti, jotta täyte pysyy kuohkeana. Pese ja kuivata höyhentyyny aina huolella ennen kuin laitat sen säilytykseen.

Älypehmustetut tyynyt

Tyynyt joiden täytteenä on lämmön ja painon mukaan muotoutuvaa älypehmustetta, eivät ole pestäviä. Viskoelastista polyuretaanipehmustetta sisältävien tyynyjen päällisen voi kuitenkin pestä tuotteen mukana tulevan ohjeen mukaan. Älypehmusteen hoidoksi suositellaan tuuletusta ja varovaista imurointia. Älypehmustetta ei saa tampata.

Tuuleta tyynyjä viikoittain. Älypehmustetyynyn lämpöön reagoiva pehmuste kovettuu pakkasessa ja voi vahingoittua. Jäätynyt älypehmustettu tyyny tulee viedä sisään varovasti ja antaa lämmetä hitaasti sisäilmassa.