Sisustustrendit 2024: inspiraatiota kotiin uusimmista sisustustrendeistä

Sisustustrendit 2024: inspiraatiota kotiin uusimmista sisustustrendeistä

Uusi vuosi tuo mukanaan uusia trendejä kodin sisustamiseen! Miten uusimmat sisustustrendit näkyvät huonekaluissa? Mikä on helpoin tapa tuoda kevään sisustustrendit kotiin? Mitä uutta valikoimassa on vuonna 2024?

Tässä artikkelissa Stemman asiantuntijat jakavat vinkkinsä vuoden 2024 sisutustrendeihin. Opit mikä uusiin trendeihin vaikuttaa ja millaisella syklillä sisustustrendit vaihtelevat. Saat lisäksi yksinkertaisen vinkin, jonka avulla uudistat kotisi ilmeen helposti ja nopeasti!

Huonekaluissa on pitkä trendijakso, jossa suuret muutokset tapahtuvat hitaasti.

Tässä artikkelissa:

Sisustustrendit vaihtuvat hitaasti ja pysyvät pinnalla pitkään

Stemman asiantuntijat kertovat kalusteiden trendien vaihtuvan hitaasti. Suuremmat muutokset tapahtuvat tyypillisesti pikkuhiljaa useamman vuoden aikajänteellä. Esimerkiksi viime vuosina suosiossa olleet massiiviset lankkupöydät ovat ohjanneet trendiä vähitellen kohti luonnonmukaisia värisävyjä ja linjoja.

Sisustustrendit pysyvät pinnalla pitkään, koska huonekalut ovat suuria hankintoja, joita ei ole tarpeen uusia vuosittain. Kun siis ostat uusia huonekaluja tänä vuonna, voit hyvillä mielin luottaa, että ne ovat trendikkäitä myös tulevina vuosina!

Kalusteet kestävät aikaa ja ovat pitkäikäisiä hankintoja.

Sisustustrendeihin vaikuttaa vaateteollisuus ja yleiset trendit

Uusimpien sisustustrendien taustalla yksi merkittävä tekijä on yleiset trendit. Luonnonläheisyys ja ekologisuus ovat ohjanneet muutosta huonekaluissa kohti luonnonmukaisempia tyylisuuntia.

Toisaalta kalusteissa on nähtävissä samat trendit, jotka ovat nousseet vaateteollisuuden puolella. Esimerkiksi vaatepuolella trendiksi nousseet sävyt, kuten vihreä ja beige, ovat siirtyneet pikkuhiljaa myös kalusteiden puolelle.

Huonekaluissa on pitkä trendiaikajakso, joten suuremmat muutokset tapahtuvat hitaasti.

Miltä näyttävät uusimmat sisustustrendit 2024?

Vuosi 2024 tuo mukanaan uusia sisustustrendejä, joissa korostuu luonnonmukaisuus: nähtävissä on selkeä siirtymä kohti luonnollisempia materiaaleja ja maanläheisempiä sävyjä. Huonekaluissa on lisäksi havaittavissa aiempaa pyöreämpiä muotoja sekä keveämpiä rakenteita.

Uusien sisustustrendien myötä kodin sisustukseen on mahdollista luoda luonnollinen, rauhallinen ja ajaton tunnelma.

Suurimmat muutokset trendeissä näkyvät ruokailuryhmissä sekä sohvissa. Stemman asiantuntijat kertovat sänkytrendien noudattavan pitkälti samaa linjaa kuin aiempina vuosina.

Sisustustrendeissä vuonna 2024 korostuvat neljä teemaa:

  1. luonnolliset materiaalit
  2. maanläheiset sävyt
  3. pyöreät muodot
  4. kevyet rakenteet.

1. Luonnolliset materiaalit kasvattavat suosiotaan

Jo pitkään yleisenä trendinä on ollut ekologisuus ja luonnonmukaisuus. Trendi näkyy tulevana vuonna yhä enemmän myös huonekalujen materiaalivalinnoissa: erityisesti ruokailutilan kalusteissa pääpaino on luonnonmukaisissa materiaaleissa ja maanläheisissä väreissä, kuten puussa ja puun eri sävyissä.

Puun käyttö ruokailutilassa tuo tilaan lämpöä ja kodikkuutta.

2. Harmaa ja valkoinen tekevät tilaa maanläheisille sävyille

Harmaa ja valkoinen ovat olleet pitkään suosiossa sisustuksessa niin olohuoneen kuin keittiön kalusteissa. Stemman asiantuntijat kertovat, että niiden rinnalle on viimeisten vuosien aikana tullut luonnonmukaisemmat sävyt kuten vihreä, beige, greige ja hiekanruskea. Nämä maanläheiset sävyt kasvattavat suosiotaan entisestään tulevan vuoden aikana.

Greige on värinä kaunis yhdistelmä beigeä ja harmaata.

Uudet värisävyt ovat nähtävissä erityisesti sohvien kangasvaihtoehdoissa. Maanläheisten sävyjen lisäksi bukleetyyppinen rouheapintainen kangas on kasvattanut selkeästi suosiotaan sohvien verhoilukankaiden puolella. Suurin osa Stemman valikoiman sohvista on räätälöitävissä omien toiveidesi mukaisella kankaalla.

Rouheapintainen bukleekangas on vuonna 2024 suosittu valinta sohvan verhoilukankaaksi.

Tutustu Stemman kattavaan sohvavalikoimaan

3. Pyöreät muodot luovat ruokailutilaan pehmeyttä

Vuoden 2024 sisustustrendit tuovat erityisesti ruokailutilaan uudenlaista pehmeyttä ja luonnollisuutta. Aiemmin suosiossa olleet paksut ja kulmikkaat muodot ovat väistyneet ja tilalle ovat tulleet pyöreät sekä ovaalinmuotoiset pöydät. Myös kulmikkaita ruokailuryhmiä löytyy usean valmistajan valikoimasta edelleen, mutta pöytien kulmat on useimmiten pyöristetty.

Pyöristetty ulkomuoto tekee tilasta keveämmän ja turvallisemman tuntuisen. Stemman asiantuntijat kertovat pyöristettyjen pöytien olevan erinomainen vaihtoehto erityisesti lapsiperheisiin, sillä lasten ei tarvitse liikkuessaan varoa kolauttavansa päätään terävään pöydän kulmaan.

Tutustu Stemman ruokailuryhmiin

4. Sohvien kevyet rakenteet korostavat ilmavaa ja modernia ilmettä

Vuonna 2024 sohvatrendeissä korostuvat keveä mutta tukeva rakenne yhdistettynä maanläheisiin väreihin. Stemman asiantuntijat korostavat, että keveydellä tarkoitetaan nimenomaan sohvan ulkonäköä: matala runko ja korkeat jalat antavat sohvalle ilmavan ja modernin ilmeen. Samalla sohvien rakenne säilyy laadukkaana ja tukevana. Tämä trendi luo olohuoneeseen valoisuutta ja tilan tuntua.

👍 Kauppiaat suosittelevat uusimpien sisustustrendien mukaan:

Trendinä myös jykevät, pyöreät sohvamallit

Toisaalta sohvatrendeissä korostuvat myös minimalistiset mallit, joissa sohvan runko ulottuu lattiaan saakka. Mikäli kaipaat kotiisi keveyden sijaan jykevyyttä, on tällainen sohva erinomainen vaihtoehto olohuoneen vetonaulaksi.

Rowicon muhkea ja minimalistinen Willard-sohva houkuttelee loikoilemaan.

👍 Kauppiaiden suositukset minimalistisista sohvista:

Klassiset linjat toimivat vuosikymmenestä toiseen: esittelyssä Denver

Uusimmista sisustustrendeistä huolimatta moni huonekaluvalmistaja luottaa klassisiin linjoihin, jotka säilyvät trendikkäinä vuosikymmenestä toiseen.

Esimerkiksi yksi Stemman valikoiman suosituimmista sohvista: Denver-mekanismisohva, on ollut valikoimassa jo yli 10 vuotta ja yhä monien asiakkaiden suosiossa.

Denver-mekanismisohva on istuinmukavuudeltaan sohvavalikoiman aatelia. Denver-sohvan sivuilla on recliner-istuimet nousevalla jalkarahilla ja kallistuvalla selkänojalla, joilla istuimen saa kallistettua itselleen miellyttävään asentoon.

Tule kokeilemaan Denver-sohvan istuinmukavuutta lähimpään myymälään

Moni huonekaluvalmistaja luottaa klassisiin linjoihin, jotka säilyvät trendikkäinä vuosikymmenestä toiseen.

Vuoden 2024 uutuudet: Nola-tuotesarja & Vera-tammipöydät

Stemman valikoimasta löydät uusimpien sisustustrendien mukaisia kalusteita suosituilta tuotemerkeiltä. Lisäksi saatavilla on vuoden 2024 uutuuksia: Nola-tuotteet ja Vera-tammipöydät.

Nola-tuotesarja ihastuttaa puunvärisillä paneeleilla

Vuoden 2024 uutuutena olemme saaneet valikoimaan upean Nola-tuotesarjan, jonka puunväriset paneeliviimeistelyt antavat kalusteille luonnollisen ja lämpimän ilmeen uusimpien sisustustrendien mukaisesti.

Tutustu Nola-sarjan tuotteisiin:

Katso kaikki Nola-tuotteet 

Vera-tammipöydät luovat kotiin lämmintä tunnelmaa

Toinen vuoden 2024 uutuus on luonnonkauniit ja käytännölliset Vera-tammipöydät. Tammesta valmistetut pöydät luovat kotiisi lämmintä tunnelmaa.

Tutustu Vera-tammipöytiin:

Tutustu Vera-tammipöytiin

Sisustustrendit osaksi arkea: yksinkertainen vinkki kodin ilmeen uudistamiseen

Yksi helpoimmista tavoista kodin ilmeen päivittämiseksi on uudistaa sisustusta matoilla. Siinä missä huonekalujen trendit vaihtuvat hitaalla syklillä, matoissa on useampia trendejä jopa saman vuoden aikana aina sesongin mukaisesti.

Kun haluat, että kotisi on eri näköinen eri vuoden aikoina, mattojen vaihtaminen vuodenaikaan sopivien värisävyjen mukaan on yksinkertainen ratkaisu.

Yksinkertainen vinkki kodin ilmeen uudistamiseen: päivitä matot vuodenaikojen mukaan!

Mattotrendeissä 2024 korostuvat luonnonmukaiset sävyt

Matoissa on nähtävissä samat trendit värisävyjen osalta kuin kalusteiden verhoilukankaissa: erityisesti beige, ruskea ja vihreä korostuvat tänä vuonna. Aiemmin suosiossa olleet harmaa ja valkoinen ovat saaneet väistyä luonnollisten sävyjen tieltä.

VM Carpetin Onni-maton pehmeä ja matala nukka kutsuu astumaan ja nauttimaan mukavuudesta.

Uudista kotisi ilmettä esimerkiksi näiden mattojen avulla:

Katso kaikki Stemman valikoiman matot

Muista: uudet sisustustrendit tarjoavat inspiraatiota, mutta sisustus on aina makuasia

Uudet sisustustrendit tarjoavat uusia ideoita kodin ilmeeseen, mutta loppujen lopuksi sisustus on aina makuasia. Tärkeintä on, että valitset omaan kotiisi sellaiset kalusteet, joilla saat luotua tilasta itsellesi ja perheellesi viihtyisän paikan – trendeistä riippumatta.

Mikäli vuoden 2024 sisustustrendit eivät tunnu lainkaan omiltasi, keskity kotisi sisustamisessa muihin tyylisuuntiin. Stemman kattavasta valikoimasta löydät uutuuksien lisäksi paljon klassisia kalusteita, jotka sopivat moniin eri sisustustyyleihin ja ovat pitkäikäisiä hankintoja.

Stemman asiantuntijoiden vinkit kodin sisustamiseen

  1. Hae inspiraatiota Stemman blogista.
  2. Vieraile myymälässä tai tutustu vaihtoehtoihin verkkokaupan valikoimassa.
  3. Pyydä apua Stemman asiantuntijoilta ja varaa maksuton palveluaika Stemman kalustus- ja räätälöintipalveluun.

Tutustu Stemman valikoimaan

Hyödynnä Stemman maksutonta kalustus- ja räätälöintipalvelua löytääksesi kotiisi sopiva sisustus!

Haluatko asiantuntijan vinkkejä kodin sisustamiseen ja uusimpien sisustustrendien hyödyntämiseen? Hyödynnä Stemman maksutonta kalustus- ja räätälöintipalvelua!

Kalustus- ja räätälöintipalvelusta saat apua löytääksesi omaan kotiisi sopivat kalusteet tarpeidesi ja toiveidesi pohjalta. Kun kalusteet mitoitetaan ja räätälöidään juuri sinun kotiisi sopivaksi, säästät aikaa sekä rahaa ja voit luottaa siihen, että valinnat kestävät aikaa trendien vaihtuessa. Paikallisten yhteistyökumppaneidemme kautta voimme tarjota tukea niin sisustussuunnitteluun kuin kodintekstiilien hankintaan.

Kysy lisää lähimmästä myymälästäsi tai tutustu kalustus- ja räätälöintipalveluumme verkossa!

👉 Tutustu kalustus- ja räätälöintipalveluun