5+1 vinkkiä: Näin luot lomaparatiisin kotiisi

Lomaparatiisi kannattaa rakentaa ajoissa kesäksi ja lomaa varten.

Kesäloma on monen mielestä vuoden parasta aikaa, eikä mikään ihme. Mikäpä sen mukavampaa kuin auringon lämpö iholla, kiireetön yhdessäolo perheen tai ystävien kanssa ja tunne siitä, ettei ole kiire minnekään? Kesän matkasuunnitelmat ovat saattaneet mennä uusiksi, mutta aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Kokosimme sinulle viisi vinkkiä, kuinka luot lomaparatiisin lähemmäs kuin arvaatkaan eli omaan kotiisi tai mökillesi.

Nappaa siis vinkit talteen ja laita oma parveke, terassi tai takapiha kuntoon!

1. Sohvaryhmät ja riippukeinut rentoon löhöilyyn ja lukemiseen

Lomalla on usein aikaa tehdä niitä asioita, jotka arjessa tuntuvat jäävän kiireen jalkoihin. Jännittävän dekkarin lukeminen, elokuvien katsominen tai vaikka rento löhöily sujuu huomattavasti mukavammissa merkeissä, kun sille on kotona selkeästi oma paikkansa.

Sohvaryhmä on mukava paikka yhdessä ulos kokoontumiseen.

Pienelle parvekkeelle tai terassille sopii erinomaisesti esimerkiksi trendikäs riippukeinu tai pieni kahden hengen sohva, kun taas isommalle pihalle mahtuu isompikin sohvaryhmä tai kulmasohva, johon mahtuu isommallakin porukalla viettämään yhdessä aikaa. Säänkestävä ja helppohoitoinen materiaali takaa sen, että terassikalusteet pysyvät laadukkaana ja kestävinä vielä pitkään.

> Katso kaikki sohvaryhmät ja sohvat tästä!

2. Kesäiseltä tihkusateelta ja kuumalta auringolta suojaan varjon alle

Suomen kesä - jokainen varmasti tietää, että se voi sään puolesta olla melkeinpä mitä tahansa! Siinä missä aurinko voi välillä tuntua liiankin kuumalta, saattaa kesäinen sadekuurokin yllättää hetkenä minä hyvänsä. Rennon lukuhetken tai ruokailun keskeyttäminen nopeasti vaihtuvan sään takia voi tuntua melko turhauttavalta.

Aurinkovarjo tarjoaa suojaa ja viilennystä paahteisena kesäpäivänä ja pitää myös pientä kesäistä tihkusadetta. Lomaparatiisia eivät vaihtelevat sääolosuhteet hetkauta!

3. Viiden tähden ulkoravintola

Aamukahvit parvekkeella, kolmen ruokalajin illallinen tai illanistujaiset kesäisine herkkuineen? Onnistuu! Rakenna oma kesäkeittiösi tai kata ruokapöytä parvekkeelle, terassille tai pihalle. Lomaparatiisissa maistuu taatusti sekä eksoottiset ja trooppiset maut että perinteiset suomalaiset suosikit aina muurinpohjaletuista ja mansikoista grilliherkkuihin.

Ulkona ruokaileminen on luksusta, sitä varten kannattaa hankkia kunnon ruokapöytä ja tuolit ulos.

Onko sinun viiden tähden ulkoravintolasi tyyliltään boheemi, skandinaavinen tai jotain muuta? Meiltä löydät tyyliisi sopivat erikokoiset pöytäryhmät, ruokapöydät ja tuolit, joita on keveytensä vuoksi helppo siirrellä ja tyylikkyytensä lisäksi ne ovat mukavia käyttää. Voit käyttää myös sohvaryhmiä ruokailuun, kun yhdistät niihin korkeamman pöydän mukaan.

> Katso kaikki pöytäryhmät tästä!

4. Vehreyttä ja tropiikin tuntua kasveista

Vaikka tropiikkiin asti ei fyysisesti lähtisikään, saa vehreyttä ja tropiikin tuntua helposti taiottua kotiinkin erilaisilla kasveilla! Aurinkoiselle parvekkeelle tai terassille voi tuoda niin erikokoisia viherkasveja, värikkäitä kesäkukkia kuin ihanalta tuoksuvia yrttejäkin kasvamaan, kun taas isompi piha tarjoaa mahdollisuuksia mitä erilaisempien istutusten laittamiseen.

Kasvit tuovat tunnelmaa ulos, niitä varten käteviä ovat kukkalaatikko, kukkapöytä tai ulkokäyttöinen penkki.

Kukat ja viherkasvit on helppo istuttaa niille tarkoitettuun kukkalaatikkoon tai asettaa esimerkiksi kukkapöydän tai tyylikkään ulkokäyttöön sopivan penkin päälle.

5. Tunnelmaa valaistuksesta ja somistuksesta

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä vinkkinä - loppusilaus! Pienikin sisustus ja somistus tekee ihmeitä ja auttaa muokkaamaan parvekkeesta, terassista tai pihasta kodin suosikkipaikan kesäksi. Loppukesällä pimeneviin iltoihin tunnelmaa tuo erilaiset valaistusvaihtoehdot ja kynttilät, parvekkeelle ja terassille sopiva matto tuntuu mukavalta paljaiden jalkojen alla, ja koristetyynyt sekä pehmeä torkkupeitto puolestaan takaavat, että sinulla on aikaa ja tilaa rennosti ottamiselle ja löhöilylle - siitähän lomaparatiisissa on kyse.

Pihasta saa suosikkipaikan kesäksi, kun jaksaa nähdä vähän vaivaa ja sisustaa mieleisensä lomaparatiisin ulos.

> Katso kaikki parvekkeelle, terassille ja pihalle sopivat kalusteet tästä!

+1 Tee lomaparatiisista itsesi näköinen!

Kysyimme Stemman asiantuntijalta Sarilta vinkit oman lomaparatiisiin suunnitteluun ja esiin nousi se, että tärkeintä on tehdä tilasta itsensä näköinen. “Kannattaa miettiä etukäteen, mitä tilalta haluaa. Onko parveketta, terassia tai pihaa tarkoitus käyttää enemmän löhöilyyn ja rentoutumiseen, yhteisiin ruokailuhetkiin vai kenties molempiin? Muokattavat kalusteet kuten kolmiosainen Suvi -moduulisohva mahdollistavat sen, että voit tehdä sohvasta juuri sinulle sopivan kokonaisuuden. Mikäli ruokailu ei ole tilassa pääroolissa tai tilaa on vähän, voi riippukeinu tai kaksikin olla loistava vaihtoehto. Myös esimerkiksi rahit tuovat ylimääräisiä istumapaikkoja viemättä kuitenkaan liikaa tilaa. Ei kannata miettiä sitä, miten tila yleensä sisustetaan vaan lähestyä asiaa rohkeasti siitä näkökulmasta, mikä on juuri sinulle toimivin ratkaisu ja miten sinä haluaisit aikaasi omassa lomaparatiisissa viettää!”

Suomen kesä on sen verran lyhyt, että oman lomaparatiisin suunnittelu ja kalustaminen kannattaa aloittaa nyt. Näkisimme mielellämme millaisia lomaparatiiseja teiltä löytyy, joten laita kuva jakoon Instagramin puolella hashtageilla #stemma ja #lomaparatiisi !