Oikeilla kalusteilla etätyö paremmaksi

Oikeilla kalusteilla etätyö paremmaksi

Vuosi 2020 muutti useat kodit myös toimistoksi ja moni näistä toimistoista jatkaa virassaan vielä tänäkin vuonna. Nopeasti väsätty kotitoimisto jää kuitenkin toimivuudeltaan helposti konttoria heppoisammaksi ja kotona rentoutuminen voi vaikeutua työkoneen muistuttaessa keittiönpöydällä seuraavan päivän etäpalaverista. Näillä muutamalla huomiolla parannat etätyöarkesi laatua roppakaupalla:

1. Pidä työtarvikkeet esillä vain silloin kun tarvitsee

Onko kotona vaikea keskittyä työhön? Löydätkö itsesi jatkuvasti kaappeja siivoamasta tai tiskikonetta täyttämästä, kun oikeasti pitäisi tehdä töitä? Ymmärrämme kyllä, jos haluat laittaa kotiasi, mutta työpäivä ei ehkä ole paras ajankohta siihen.

Keskittymistäsi voi auttaa, kun pidät työirtaimistoa esillä vain silloin, kun niitä oikeasti tarvitset. Työkoneen ja -kalenterin siirtäminen silmistä pois työpäivän päätteeksi voi auttaa sinua rentoutumaan ja vastaavasti näiden tavaroiden esiin ottaminen työpäivän alkaessa voi auttaa sinua orientoitumaan töihin.

Varaa siis riittävästi säilytystilaa työkoneellesi, lehtiöillesi ja muille työtarvikkeillesi. Omi vaikka tämä pieni ja charmi Rowicon Rosswood-kaappi kokonaan työkäyttöön. Hyvät säilytysratkaisut pitävät myös pinnat siisteinä, mikä myös hillitsee siivouksen tarvetta kesken työpäivän!

2. Huolehdi työpisteesi ergonomisuudesta myös kotona

Ergonomiasuositukset koskevat myös kotitoimistoa. Niska-hartiakivut ovat yksi yleisimmistä istumatyöntekijän vaivoista, mutta onneksi ongelmaan on helppoja ratkaisuja:

📍 Tee tietokoneella tehtävät työt aina pöydän ääressä. Työpöydän etuja ovat yksin työlle omistettu tila sekä käden ulottuvilla olevat säilytysmahdollisuudet. Esimerkiksi Leo-Matti Ojalan Viiva-pöydän pelkistetyn moderniin lipastoon mahtuu kaikki tarvittava.

📍 Varmista ergonominen työasento hyvällä tuolilla. Hyvä tuoli tukee ja on säädettävä. Valitse esimerkiksi laadukas Support tai tyylikäs keinonahkainen Elegant.

📍 Myös riittävällä valaistuksella vähennät silmien rasitusta sekä poistat siristelyn tarvetta. Sijoita valaisin kirjoittavan kätesi vastakkaiselle puolelle. Design by Grönlundin Weight-pöytävalaisimen voit säätää haluamallesi korkeudelle.

3. Viihdy kotona töissä

Kuten mikä tahansa paras huonekalu, myös työpiste näyttää kotoisalta työajan päätyttyäkin. Esimerkiksi viherkasvit, kuvakehykset ja taide tuovat työpisteeseen persoonallisuutta ja työpöydän ääressä on mukavampi olla.

Mikä elementti saa sinut viihtymään töiden ääressä vähän paremmin? Onko se siisti ja tyylikäs työpiste? Leo-Matti Ojalan Lumo-lipasto on ajattoman kaunis tilaihme, jonne saat järjestykseen työtarvikkeiden lisäksi vaikkapa muita tärkeitä papereita.

Myös lämpö lisää mukavuutta. Tyylikäs matto lämmittää, mutta myös tekee työpisteestä viihtyisämmän. Esimerkiksi tämä High Line Botnika -matto on 100% villaa ja istuu hyvin vaikkapa työpöydän alle.

4. Säästä lepopaikka levolle

Kun vapaa-ajan ja levon aika koittaa, on työt aktiivisesti jätettävä taakse. Makuuhuoneessa työskentely voi kuitenkin haitata palautumista, kun työpöytä tuo työasiat uniin.

Rentoutumista ja hyvää unta tukeva sänky laadukkaine tyynyineen ja peittoineen tekee uneen vaipumisesta helppoa. Suosittelemme esimerkiksi tätä Jensen Carat- tai Hilding Feel -jenkkisänkyjä. Mukaan vielä ekologisesti ja eettisesti Familon Ultra Organic -peitto, niin nukut yösi varmasti hyvin.

>> Viihtyisän ja toimivan makuuhuoneen reseptin löydät täältä.