Unettavan hyviä vinkkejä makuuhuoneeseen

Unettavan hyviä vinkkejä makuuhuoneeseen

Mitä teidän makuuhuoneeseen kuuluu? Jos yöllinen elämä on haasteellista, unet huonoja tai selkää kolottaa jatkuvasti, on korkea aika tehdä asialle jotakin. Miksi hyvään sänkyyn ja patjaan kannattaa satsata? Entä peitot ja tyynyt? Listasimme kolme unettavan hyvää vinkkiä! 

  1. Älä aliarvioi yöunen merkitystä

Tiedätkö sen tunteen, kun heräät aamulla levänneenä, virkeänä ja valmiina uuteen päivään? Jos tunne ei kuulosta tutulta, saattaa yöunien pituudessa tai laadussa olla jotain pielessä. Tiedämme hyvin, että elämä tuo eteen erilaisia tilanteita, jolloin yöunet jäävät syystä tai toisesta liian vähälle: pienet lapset heräilevät useamman kerran yössä, vuorotyö asettaa haasteita unirytmille tai Netflixiä katsellessa houkutus kasvaa kerta toisensa jälkeen liian suureksi painaa “Seuraava jakso” -nappia ja hups vain, yöunet jäävät taas liian lyhyiksi. Olipa syy mikä tahansa, yöunen merkitystä ei kannata varsinkaan pidemmällä aikavälillä aliarvioida. Nukkumalla riittävästi pidät huolen siitä, että niin keho kuin mielikin ehtii palautua arjen aherruksesta ja jaksat kokonaisvaltaisesti paremmin. Älä siis tingi unesta, sitä tarvitaan!

  1. Hyvä sänky on makoisten yöunien A ja O

Onko nukkuminen välineurheilua? Ei välttämättä, mutta koska käytämme jopa kolmasosan elämästämme nukkumiseen, kannattaa hyvään sänkyyn satsata! Millainen on hyvä sänky? Pelkän sängyn sijaan huomio tulisi kiinnittää erityisesti oikeanlaisen patjan löytämiseen. Valintaa tehdessä pituus, paino ja vartalon muoto ovat tärkeitä ominaisuuksia, mutta myös omat mieltymykset vaikuttavat valintaan: pidätkö sinä pehmeästä vai kovemmasta patjasta?

>> Tutustu Stemman kattavaan Patjaoppaaseen klikkaamalla tästä!

stemma-univinkit

Me Stemmalla liputamme hyvien yöunien puolesta! Univiikkojen kunniaksi kannattaa tutustua esimerkiksi Hilding Original -mallistoon. Miksikö? Hildingin sängyt on suunniteltu paitsi näyttämään hyviltä, ennen kaikkea tuntumaan hyviltä. Hyvä ergonomia, ilmanlaatu ja hygienia ovat ominaisuuksia, joita jokainen haluaa sängylleen. Hilding-tuotteet ovat kestäviä, takaavat makoisat yöunet vuosiksi eteenpäin ja ne valmistetaan Suomessa Närpiön tehtaalla.

Haluatko välttää hätäisten virhevalintojen tekemisen ja varmistaa, että budjetti ja laatu ovat oikeassa suhteessa? Stemman SänkyKoutsit tekevät oikean sängyn valinnasta entistä helpompaa ja mukavampaa. Me kerromme sinulle rehellisesti, että miten sängyt oikeasti eroavat toisistaan, mitä ottaa huomioon valinnassa ja mikä niissä maksaa. 

>> Varaa aika maksuttomaan tapaamiseen!

  1. Tee makuuhuoneesta kotisi lempipaikka

Jos sinun pitäisi kuvailla unelmien makuuhuoneen tunnelmaa yhdellä sanalla, mikä se olisi? Monelle meistä makuuhuone on paikka rauhoittua, levätä ja ottaa hetki aikaa itselle. Pitkän päivän jälkeen mikään ei ole niin ihanaa, kuin sujahtaa puhtaisiin lakanoihin muhkean peiton alle, laittaa rauhallista musiikkia soimaan ja napata kirja yöpöydältä käteen. Siinä missä oikeanlainen sänky ja patja ovat kuin makuuhuoneen perustukset ja kivijalka, tarvitsee talo vielä seinät ja katon päälleen sekä viihtymisen takaamiseksi oikeanlaista maalia seinään.

stemma-univinkit-2

Meidän reseptimme unelmien makuuhuoneen ja hyvien yöunien luomiseen:

😴 Muhkea, lämmin ja hiostamaton untuvapeitto kylmeneviin öihin.
😴 Niskoja hellivä tyyny, joka mukautuu käyttäjälleen sopivaksi.
😴 Tunnelmaa, lämpöä ja kotoisuutta tuova valaisin.
😴 Pehmeä lampaantalja lämmittämään varpaita.
😴 Seinähylly, jolle asettaa lempiesineitä ja kuvia rakkaimmistaan.
😴 Yöpöytä, jonka päälle sytyttää tuoksukynttilä tuomaan tunnelmaa.


Sitten vain villasukat jalkaan, kupillinen teetä ja rentoutumaan - hyvää yötä!