Ostajan opas hinnoittelusta ja alennuksista

Ostajan opas hinnoittelusta ja alennuksista

Me Stemmalla ajattelemme, että asiakkaana sinun tulee saada tietää, miten hinnoittelu toimii, jotta voit tehdä ostopäätöksen varmoin mielin. Kokosimme sinulle ostajan oppaan hinnoittelusta, alennuksista ja Stemman tavasta toimia. 

1. Mikä lähtöhinta?

Aitojen kotien kalustaminen elämään ja elämiseen on meille Stemmalla sydämenasia. Meistä on itsestäänselvää tehdä työmme rehellisesti, ammattitaitoisesti ja ihmiseltä ihmiselle ja siksi kerromme rehdisti myös sen, miten tuotteen hinta ja alennus määritellään.

Meistä on vain reilua, että jokainen saa palkan työstään jota tekee. Emme kuitenkaan halua, että asiakkaamme joutuvat maksamaan kalusteistaan liikaa, siksi meidän lähtöhintamme on monessa tuotteessa matalammat kuin muilla. Lopulliseen tuotteen hintaan vaikuttavat muun muassa...

  • Materiaalikustannukset
  • Valmistuksen kustannukset
  • Kuljetuksen kustannukset
  • Varastoinnin kustannukset
  • Kaupan kate (henkilöstön palkat ja myymälän kulut)

Näistä tekijöistä muodostuu tuotteen kauppiaan tuotteelle asettama lähtöhinta.

2. Älä mene halpaan, näin saatat joutua harhaanjohdetuksi. 

Miksi toinen myy saman tuotteen 70 % ja toinen 20 % alennuksella? Alennusmyynti on usein ostajalle vain näennäisesti hyvä kauppa. Usein se vain ei ole reilu kauppa, sillä tuotteen lähtöhintaa saatetaan nostaa ennen alennusmyyntejä, jotta alennusprosentti saataisiin isommaksi ja huomiota herättävämmäksi. Eri alennusprosenteilla voidaan siis päästä samaan loppuhintaan. Esimerkiksi näin:

Rehellisesti annettu 10 - 20 % alennus on siis jo aidosti hyvä ja tuntuva alennus. Se on määrä, jonka tuotteen valmistaja ja kauppias ovat lähtöhinnasta leikanneet. Yhdistämällä useita alennustuotteita yhteen kampanjaan valmistaja ja kauppias pyrkivät saamaan enemmän kauppaa, joiden turvin kiriä alennuksiin myönnettyjä varoja takaisin. 

Älä siis anna liikaa painoarvoa alennusprosentille tai alennuksessa “säästetylle” summalle. Katso aina tarjouksen loppuhintaa ja vertaa sitä tuotteen työn sekä materiaalien laatuun.

3. Miten Stemman tarjoukset toimivat? 

Meillä Stemmalla elämän ja kalustamisen hinta on reilu kaikille. Hinnoittelemme tuotteemme aina rehdisti niin asiakkaan, valmistajan, tuottajan kuin kauppiaankin näkökulmasta. Meillä tuotteiden lopullinen hinta perustuu yksin työhön ja tuotteen laatuun.

HYVÄ OSTOS
Hyvä ostos -takuumerkki kertoo siitä, että tämä tuote on pysyvästi edullinen Stemman valikoimassa. Ei enää alen tai tarjousten kyttäystä, sillä tämä hinta on voimassa vuoden jokaisena päivänä. Stemman Rehti hinta kestää vertailun!

TARJOUS

Tämä merkki kertoo siitä, että kyseinen tuote on erikoistarjouksessa, eli olemme laskeneet entisestään jo valmiiksi rehtiä hintaa. Rehti tarjous on voimassa rajoitetun ajan. Tarjoustuotteita on rajattu määrä ja nopeat syövät hitaat. Tarjoushinta on aina rehti, ilman lähtöhinnan nostamista.

ALE
Ale on odotettu kampanja, jolloin sesongin vaihtuessa on mahdollista paljon edullisia löytöjä alehintaan. Aletuotteita on saatavana rajoitetusti ja Stemman tapaan alennettu hinta on meillä aina rehti, ilman lähtöhinnan nostamista.
POISTOHINTA

Poistohinta se hinta, jolla tuote poistuu valikoimasta. Tämä tuote ei enää palaa valikoimaan, joten toimi nopeasti. Poistohinta on aina rehti, ilman lähtöhinnan nostamista.