Stemmasta valoa syksyn pimeyteen tyylikkäästi

Valoa kotiin Stemmasta, tutustu valaisinvalikoimaamme.

Valoa syksyn hämärään

Nyt on hyvä aika laittaa kodin valaistus kuntoon. Talven lähestyessä illat ovat jo melko pimeitä ja kodin valaistuksen merkitys kasvaa. Valaistuksen avulla voidaan nauttia joko tunnelmallisista koti-illoista, tai saadaan tehokkaat ja toimivat valot työskentelyyn ja kodin askareisiin. Kodin perusvalotaso luodaan luonnonvaloa täydentävillä yleisvaloilla. Suomalaisissa kodeissa useimmin käytetty valaistuksen värilämpötila on lämmin valkoinen. Julkisissa tiloissa käytetään usein viileämpää valkoista. Mitä vähemmän valoa, sitä lämpimämpi värilämpötila sopii tilaan.

Valaistuksen suunnittelu

Uusissa taloissa valaisinsuunnittelu on hyvä tehdä yhtä aikaa sähkö- ja sisustussuunnitelman kanssa, koska silloin johdot saadaan seinien taakse piiloon ja pistorasiat voidaan sijoittaa oikeille paikoille suunnitelman mukaisesti. Vanhemmissa taloissa valaistus joudutaan usein uusimaan olemassaolevien sähköpisteiden ehdoilla. Uutta ilmettä ja tunnelmaa voidaan luoda kuitenkin vaihtamalla valaisimia ennestään olevien paikoilla, sekä lisätä valaistusta lattia- ja pöytävalaisimilla. Valaistuksella on tarkoitus korostaa huonetta ja kohdistaa valo pinnoille, joissa sitä tarvitaan.

Valon tarve kotona vaihtelee huoneittain.

Valaistusta ei voi rakentaa yhden kattovalaisimen varaan, jos tiloja halutaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin. Siivoukseen tarvitaan paljon valoa, lukemiseen kohdennettua valoa ja usein iltaan halutaan tunnelmallista valaistusta.

Työn tekeminen vaatii kohdevalaistuksen.

Työympäristössä käytetään yleensä viileitä värilämpötiloja ja pyritään tasaisen vakaaseen valaistukseen. Lämpimät värilämpötilat helpottavat taas rentoutumista. Olohuoneessa, jossa tehdään usein paljon eri asioita, on hyvä olla useita valonlähteitä, niin kohdennetusta lukuvalosta ja tehokkaammasta siivousvalosta himmennettäviin tunnelmavaloihin. Älä kuitenkaan ylimitoita - joku nurkka saa jäädä hämäräksikin.

Keittiössä on tarpeen yleisvalon ja kohdevalaistuksen yhdistelmä.

Keittiössä tarvitaan tunnelmavalon lisäksi hyvää yleisvaloa ja työtason valaistusta. Tärkeää on, että valo valaisee tarpeeksi, mutta ei häikäise. Se onnistuu parhaiten epäsuoralla valolla.

Makuuhuoneessa tarvitaan yleisvaloa, sekä lukuvaloa.

Makuuhuoneiden valaistus tulee olle enemmän hienovarainen, kuin tehokas. Valaistuksen voimakkuutta on vaikea arvioida kaupassa. Ota siis selvää voiko polttimoa vaihtaa, saako sitä himmennettyä ja värilämpötilaa muutettua. Usein makuuhuoneissa käytetään yleisvalon lisäksi kohdennettua valaistusta. Näin esimerkiksi illalla, jos toinen henkilö haluaa lukea ja toinen nukkua, kohdennetulla valaistuksella ei häiritä nukkuvaa.

Valaisimet Stemmasta - nyt myös verkkokaupasta

Stemman valaisinvalikoima on saatavilla kätevästi nyt myös suoraan verkkokaupasta. Valaisinvalikoimiin kuuluvat Desingn by Frandsenin ja Design by Grönlundin tuotteet. Valaisin Grönlund on laadukkaiden sisustusvalaisimien ja lampunvarjostimien valmistaja sekä maahantuontiyritys. Vuonna 1981 perustetun perheyrityksen toimipaikka sijaitsee Kaarinassa. Yrityksen edustamat tuotteet ovat korkealaatuisia ja suunnattu ihmisille, jotka arvostavat tyylikkyyttä ja yksilöllisyyttä sisustuksessa, kuitenkin kohtuuhinnalla.

Design by Frandsen on tanskalainen valaisinvalmistaja, jonka mallistoon kuuluu ajattomat sisustusvalaisimet, joiden maantuojana Design by Grönlund toimii. Valaisimien pääsuunnittelija on Benny Frandsen. Hän on saanut myös kansainvälistä tunnustusta suunnittelemistaan yksinkertaisen tyylikkäistä ja erittäin viimeistellyistä laatutuotteistaan.

Tutustu tyylikkääseen valaisinvalikoimaamme.