Syitä suosia kotimaista - VM Carpet

Blogisarjassamme ensiesittelyssä VM Carpetin perinteinen mattokutomo.

Me stemmalaiset tunnemme suomalaiset kodit ja kalustevalmistajat. Poikkeuksellisten aikojen keskellä kotimaisen työn tukeminen on tärkeää työn jatkuvuudelle, mutta kotimaiset tuotteet ovat myös rehdisti hyvä ostopäätös. Uudessa blogisarjassamme esittelemme kotimaisia kalustealan valmistajia ja listaamme syitä suosia suomalaista osaamista. Tutustu kotimaisiin valmistajiimme, jotka tekevät työtään intohimoisesti ja rakkaudesta lajiin. Ensimmäisenä esittelyssä mattojen kärkitoimittaja - VM Carpet.

Sukupolvelta toiselle - annetaan suomalaiselle työlle mahdollisuus tulevaisuuteen

Hiotun kädenjäljen, ajattoman muotoilun ja tinkimättömän tuotekehityksen huomaa usein vasta kalusteita käyttäessään. Aidosti suomalaisen toimittajamme toimittamista matoista suurin osa on kotimaista tuotantoa suoraan Pohjanmaalta.

Sukupolvet toisensa perään ovat välittäneet ammattitaitoaan kotimaisessa kalustetuotannossa - niin myös VM Carpetin perheyrityksessä. Mattotehdas on toiminut samassa paikassa Karvalan kylässä Lappajärven rannalla vuodesta 1973.

Alueella on samalla paikalla ollut perinteikästä mattojen valmistamista siis jo pitkästi viidettä vuosikymmentä. Vanhimmat työntekijät ovat olleet mukana yli 30 vuotta ja mattoja tehdään yhä samalla ystävällisellä, rehellisellä ja innovatiivisella asenteella. 

- Tehtaamme sijainti Lappajärven rannalla korostaa aitouttamme. Tunnemme juuremme ja olemme niistä ylpeitä, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Harri Viita-aho.

Rakkaus mattojen tekemiseen ei siis ole sammunut. VM Carpetin osaaminen lähtee materiaalien ominaisuuksien tuntemisesta. Esimerkiksi sen matoissa käytetty paperinaru on yrityksen itsensä kiertämää ja värjäämää.

VM Carpet on myös kehittänyt yhdessä VTT:n kanssa maton pohjausmenetelmä EVA:n, joka toi ratkaisun kovalle paperinarulle ominaiseen liukkauteen. Lisäksi polytex-huopa vaimentaa askelluksen matolla ihanan pehmeäksi.

Suomalainen tuntee suomalaisen maun ja tarpeet

VM Carpet vastaa laadustaan lähellä. Esimerkiksi mattojen räätälöinti mittojen mukaan tapahtuu lähellä, jolloin se on kuluttajalle edullista niin ajassa kuin rahassa. Hintaakin tärkeämpää on kuitenkin olla helposti lähestyttävä. Kuten Stemma, VM Carpet haluaa kohdata asiakkaat rehdisti omana itsenä ja vastata asiakkaiden aitoihin tarpeisiin.

- Olemme rehellisiä ja suoria. Kun emme tiedä, otamme selvää. Kun olemme väärässä, pyydämme anteeksi. Kun koemme tai näemme vääryyttä, puutumme asiaan, Viita-aho kertoo.

VM Carpetin tuotteiden suunnittelussa otetaan huomioon meille suomalaisille ominainen pehmeä skandinaavinen estetiikka ja lopputulosta hiotaan niin kauan, että tuote miellyttää ennen kaikkea ihmistä joka käyttää sitä.

- Tuotteemme heijastelevat ajatusta - täynnä elämää. Eli teemme tuotteita, jotka kestävät silmän katsetta ja arkista kulumista. Haluamme tehdä matoistamme kauniita, mutta emme seinäruusuja tai taideteoksia. Tuotteemme on suunniteltu käyttöön ja tuomaan designia arkeen.

Luonnon asialla - lähellä ja vastuullisesti tuotettu luo huomista

Me Stemmalla haluamme tarjota ratkaisuja aitoihin koteihin. VM Carpetin arkidesign onkin ekologisesti kestävää. Taidokas muotoilu ja korkealaatuiset materiaalit säästävät pitkäikäisyydellään luonnonvaroja. VM Carpetin paperinaru on kestävää, vastuullisesti tuotettua ja se sopii niin allergisiin koteihin, kuin julkisiin tiloihin. Lisäksi yritys tuottaa koko tuotantonsa vihreällä 100 % uusiutuvalla energialla.

- Me emme tee kertakäyttöistä. Mallistosta heijastuu trendit oikeassa suhteessa. Mallisto rakennetaan kuin palapeli - aina löytyy seuraava sopiva palanen, Viita-aho kertoo.

Varmistaakseen tuotteidensa pitkän elinkaaren VM Carpet pyrkii ohjeistamaan asiakkaitaan kestävään elämään: kaikki matot kestävät vesipesun ja niiden hoitamiseen saa aina selkeät ohjeet. Vastuullisuuteen sisältyy myös tuotteen järkevä hinta. Juuri näin myös Stemmalla ajattelemme - tuotteiden pitää olla rehdisti hinnoiteltuja ja niistä maksettavalle rahalle on saatava vastineeksi kestävää laatua.

Varmasti reilua kaikille

Kotimainen tuotanto on reilua tekijöilleen: sosiaaliturva, työterveyshuolto ja eläkeasiat kuuluvat jokaiselle työntekijälle.

Hyvä ei kuitenkaan riitä, vaan kehityksen on kehityttävä. VM Carpet kannustaa työntekijöitään pohtimaan, kuinka asiat voisi tehdä paremmin. Asioihin, jotka lopulta ovat vain järjestelykysymyksiä, löytyy aina joku ratkaisu ja virheet ovat korjattavissa.

- Yrityksemme takana ovat aina ihmiset. Meidän mattojamme tekevät ja käyttävät ihmiset. Inhimillisyyteen kuuluu myös lupa tehdä virheitä, sillä niistä oppii. Pyrimme aina etsimään entistä parempia ratkaisuja niin tuotteillemme kuin työmme tekemiselle.

Juuri tähän aidon elämän sisustamiseen on Stemman helppo samaistua.

Avainlippu