4 vinkkiä parempiin uniin kesällä

stemma-vinkit-kesäöihin

Lämpimien kesäpäivien ja -iltojen luodessa mitä ihanimpia mahdollisuuksia ulkoiluun, saattavat jopa tukaliksi äityvät kesäyöt tuoda omia haasteitaan nukkumiselle. Uni on jokaiselle välttämätöntä ja kovin tärkeää. Se, kuinka nukut yöllä vaikuttaa suoraan seuraavan päivän vireystilaan ja mielialaan. Jotta saisit nauttia kesäpäivistä energisenä, levänneenä ja valmiina seikkailuihin, kokosimme neljä vinkkiä, joilla parantaa yöunta näin kesäaikana!


NÄIN NUKUT PAREMMIN

  1. Valmistaudu jo aamulla

Ikkunoiden läpi hohkaava lämpö nostaa helposti sisälämpötilaa jo päivän mittaan. Uni tulee usein helpommin viileässä huoneessa, joten rauhallista unipaikkaa kannattaa valmistella jo päivällä. Pidä makuuhuone auringolta suojattuna pitämällä verhot kiinni myös päivällä.

  1. Kevyt peitto ja tyyny kesäkeleihin

Vaikka talvella paksu untuvapeitto lämmittääkin ihanasti, on viileä peite hiostavien ja helteisten kesäöiden pelastus. Viileä ja hengittävä peitto, kuten Familon Ultra estää hiostusta ja mahdollistaa levollisen unen helteestä huolimatta. Entä oletko niitä ihmisiä, joille se tyynyn viileämpi puoli on maailman ihanin tunne? Jensen Tempsmart -tyynyssä on lämmönsäätelytoiminto, joka tasoittaa aktiivisesti lämpötilan muutoksia. Kesäöiden pelastajan siitä tekee innovatiivinen teknologia, joka koostuu miljoonista ihosi lämpötilan mukaan muuntuvista mikrokapseleista, jotka imevät, varastoivat ja poistavat lämpöä tarpeen mukaan. Hyvästi hiostavat yöt! 

hyvät-unet-stemma

  1. Rauhoita ilta

Vaikka kesällä valoisuus jatkuukin pitkälle iltaan ja houkuttelee puuhailemaan kaikenlaista aivan iltaan ja yöhön saakka, yöunien kannalta se ei ole paras idea. Levollinen ja rauhoittunut keho ja mieli taipuvat unten maille helpommin kuin viimeiseen asti virittynyt ja rasitettu. Pyri siis rauhoittamaan hetket ennen nukkumaan menoa, jotta nukahtaminen helpottuu. Nappaa esimerkiksi hyvä kirja luettavaksi, kuuntele rauhallista musiikkia tai venyttele.

Lisäksi makuuhuone kannattaa tuulettaa illan viilentyessä, jotta huone täyttyy raikkaalla, mahdollisimman viileällä ilmalla ja nukahtaminen helpottuu ja heräily vähenee. Jos nukahtaminen tuntuu hankalalta, voi pohtia painopeiton hankintaa. Se nimittäin auttaa rentoutumaan, rauhoittumaan ja nukahtamaan. Painopeiton käyttö lievittää stressiä, helpottaa levottomiin jalkoihin ja lisää unihormoni melatoniinin eritystä. Oletko jo kokeillut?

  1. Satsaa sänkyyn

Kun puhutaan hyvistä yöunista, hyvän sängyn merkitystä ei voi korostaa liikaa. Hyvä sänky on juuri sopivan pehmeä tai kova juuri sinulle! Sängyn valinnassa oikeanlaisella patjalla on suuri rooli. Oletko jo tutustunut aiemmin kirjoittamaamme “Kuinka valitset täydellisen patjan?”- oppaaseen? Jos et, käy nappaamassa parhaat vinkit talteen tai tule lähimpään Stemma-myymälään testaamaan!

hilding-stemma


HILDING FEEL -jenkkisänkypaketti tarjoaa optimaalista tukea ja erinomaista nukkumismukavuutta.


Vaikka nukkuminen ei ole välineurheilua, hyvästä sängystä ja hengittävistä, kevyistä petivaatteista on usein apua etenkin kesähelteiden luodessa haasteita. Tervetuloa tutustumaan hyvän unen ratkaisuihimme joko liikkeisiimme ympäri Suomen tai verkkokauppaan.