Kesäkalusteet 2023 – tutustu uusimpiin kesäkalustetrendeihin!

Kesäkalusteet 2023 – tutustu uusimpiin kesäkalustetrendeihin!

Keväiset auringon säteet herättelevät huomaamaan, että kesä lähestyy vauhdilla ja on aika hankkia uudet kesäkalusteet parvekkeelle tai terassille. Kesäkalusteilla luot terassistasi viihtyisän lisähuoneen tai pihastasi miellyttävän oleskelupaikan, jossa nauttia kesän aurinkoisista keleistä.

Tutustu uusimpiin kesäkalustetrendeihin ja valitse laadukkaat kesäkalusteet terassillesi hyödyntäen Stemman asiantuntijoiden vinkkejä!

Tässä artikkelissa:

 • Näin kesäkalustetrendit ovat muuttuneet vuosien varrella
 • 4 teemaa, jotka korostuvat kesäkalusteissa 2023
 • Kesäkalusteiden värimaailmasta löydät kotisi sisustukseen sopivat vaihtoehdot
 • Uutta Stemman kesäkalustevalikoimassa 2023: Brafap
 • Valmistaudu kesään – tilaa kesäkalusteet terassille jo keväällä

Näin kesäkalustetrendit ovat muuttuneet vuosien varrella

Kesäkalusteet ovat tyypillisesti ajaton valinta, joten huolella valitut ja asianmukaisesti hoidetut laadukkaat kesäkalusteet palvelevat hyvin useamman kesän ajan. Kuten kaikissa kalusteissa ja sisustustuotteissa, kesäkalusteissakin on kuitenkin selvästi havaittavissa trendejä, jotka vaihtuvat vuosien varrella.

Koska kesäkalusteet ovat sesonkituote, niissä trendi vaihtuu hieman muita kalusteita hitaammin. Onkin tyypillistä, että voit löytää samantyylisiä kesäkalusteita useana kesänä peräkkäin – jos siis jäit ilman suosikkikalustettasi viime vuonna, voi onni suosia tänä kesänä!

Tutustu Stemman tämän vuoden kesäkalustevalikoimaan ››

Polyrottinki ja puu ovat olleet suosittu valinta

Viimeisin iso trendi kesäkalusteissa olivat polyrottinkikalusteet, joissa kevyen alumiinirungon päällä oli hyödynnetty säänkestävää polyrottinkia. Kalusteet ihastuttivat ulkonäöllään ja käytännöllisyydellään.

Stemman suositussa Suvi-kesäkalustesarjassa on polyrottinkikalusteita, jotka toimivat niin yksittäin kuin laajempana kokonaisuutena.

Polyrottinkikalusteita edeltänyt trendi koostui puolestaan täyspuisista kalusteista, jotka olivat massiivisempia ja enemmän piha-alueelle soveltuvia kokonaisuuksia.

Kesäkalusteissa trendi vaihtuu muita kalusteita hitaammin.

4 teemaa, jotka korostuvat kesäkalusteissa 2023

Viimeisten vuosien aikana polyrottinkikalusteista on pikkuhiljaa siirrytty kohti kodinomaisempaa tunnelmaa ja materiaalina hyödynnetään alumiinin ohella yhä enemmän eri puulaatuja. Kesäkalusteissa vuonna 2023 korostuu neljä teemaa: kodinomaisuus, metalli ja puu, kokonaisuus ja käytännöllisyys.

Vuonna 2023 kesäkalusteissa korostuu neljä teemaa:

 1. kodinomaisuus
 2. metalli+puu
 3. kokonaisuus
 4. käytännöllisyys.

Kodinomaisuus näkyy kesäkalusteiden ulkonäössä

kodinomainen puutarhasohva brafab

Kodinomaisuus on tullut olennaiseksi osaksi kesäkalustetrendejä viimeisten vuosien aikana. Se on nähtävissä kesäkalusteiden ulkonäössä: kesäkalusteet sopisivat ulkomuotonsa ansiosta erinomaisesti myös sisälle, vaikkapa takkahuoneeseen.

Ennen sisä- ja ulkokalusteilla oli selkeämpi ero: ulkokalusteet saattoivat olla massiivisia tukkiryhmiä tai metallisia kokonaisuuksia. Nykyään sisä- ja ulkokalusteet muistuttavat ulkonäöltään enemmän toisiaan, joten saat luotua terassistasi tai parvekkeestasi lisähuoneen luonnolliseksi osaksi kotisi muuta sisustusta. Kun kesäkalusteet sointuvat kotisi sisustukseen, voit ylpeänä esitellä ikkunoiden läpi omaa parvekettasi.

Nykyään sisä- ja ulkokalusteet muistuttavat ulkonäöltään enemmän toisiaan, joten saat luotua terassistasi tai parvekkeestasi lisähuoneen luonnolliseksi osaksi kotisi muuta sisustusta.

Metalli ja puu tuovat kesäkalusteisiin luonnonmukaisuutta

Vuoden 2023 kesäkalusteissa kevyt, kestävä ja helppohoitoinen alumiini on suosittu valinta perinteisen puun yhteyteen. Kesäkalusteisiin saadaan lämmintä ja luonnonmukaista ilmettä, kun metalliin yhdistetään erilaisia puumateriaaleja, kuten tiikkiä, tammea tai koivua.

Tyypillisiä puuta ja metallia yhdisteleviä kesäkalusteita ovat esimerkiksi alumiinirunkoiset sohvat, joissa käsinojana toimivat puulistat. Suosittuja tämän kesän kalusteita ovat myös alumiinijaloilla ja puukansilevyllä varustellut pöydät.

👍 Kauppiaat suosittelevat:

Täältä löydät meidän kaikki metalliset puutarhakalusteet!

ruokaryhmä ulos
Bambu 6-hengen pöytäryhmä, suorilla jaloilla

Kokonaisuus korostuu kesäkalustehankinnoissa

Siinä missä kesäkalusteet halutaan saada osaksi kodin sisustusta, on vähintään yhtä tärkeää, että terassin tai parvekkeen koko sisustus on yhtenäinen. Tämä tarkoittaa, että nykyään mietitään yhä useammin yksittäisen kalustehankinnan sijaan koko terassin tai parvekkeen ilmettä. Myös piha-alueiden kokonaisuus on noussut aiempaa olennaisemmaksi osaksi kesäkalusteiden hankintaa.

Stemman valikoimasta löydät monipuolisia kesäkalustekokonaisuuksia esimerkiksi Suvi-, Dyyni-, Turin-, Blixt- ja Kesäniemi-tuotesarjat.

Tutustu kaikkiin kesäkalustekokonaisuuksiin ››

Käytännöllisyys ja helppohoitoisuus ovat merkittävässä roolissa

Yksi merkittävin asia kesäkalustetrendeissä vuonna 2023 on käytännöllisyys ja helppohoitoisuus; mitä helpompi kesäkalusteita on siirrellä ja hoitaa, sen parempi. Ethän itsekään haluaisi käyttää jatkuvasti aikaa kesäkalusteiden huoltamiseksi tai täyttää varastoasi niillä talven ajaksi?

Huoltovapaat materiaalit helpottavat kesäkalusteiden hoitamista

Nykyään monet valmistajat suosivat materiaalivalinnoissaan huoltovapaita, kevyitä ja kestäviä vaihtoehtoja, kuten alumiinia ja säänkestäviä kankaita.

Materiaalivalinnoilla pyritään helpottamaan kalusteiden huoltotarvetta, jotta sinulle jää enemmän aikaa nauttia kesäisistä aurinkopäivistä lempituolissasi istuen sen sijaan, että joutuisit jatkuvasti varjelemaan sitä vaihtelevilta sääolosuhteilta.

Alumiini ei ruostu teräksen tavoin

Alumiini on perinteistä terästä kevyempi ja kestävämpi materiaali; se ei ala helposti ruostumaan, vaikka kastuisikin kesäsateessa. Alumiinirunkoisia kesäkalusteita on myös huomattavasti kevyempi siirrellä kuin raskaita teräsrunkoisia kalusteita. Keveydestään huolimatta alumiini on vahva ja tukeva materiaali niin sohvissa kuin pöydissä.

👉 Lukuvinkki: Puu vai joku muu? Kesäkalusteiden materiaalilla on väliä

Kankaat käsitellään säänkestävillä aineilla

Tyypillisesti kaikki kesäkalusteissa käytettävät kangasmateriaalit käsitellään säänkestävillä aineilla, jotta ne kestävät tehokkaasti säänvaihteluita eivätkä hätkähdä esimerkiksi ajoittaista kostumista parvekkeella tai terassilla ollessaan. Muista, että kesäkalusteet on hyvä päästää kuivumaan kunnolla kostumisen jälkeen, jotta niiden käyttöikä pitenee.

Tutustu kesäkalusteiden hoitotuotteisiin ››

Kesäkalusteet on hyvä päästää kuivumaan kunnolla kostumisen jälkeen, jotta niiden käyttöikä pitenee.

Suojaa kesäkalusteet auringolta

Vaikka kesäkalusteiden kankaat ja muut materiaalit kestävät säänvaihteluita, ne säilyvät parhaiten, kun et säilytä niitä suorassa auringonpaahteessa.

Paahtava aurinko saattaa vaalentaa ja heikentää kalusteita ja siten lyhentää niiden käyttöikää. Kesäkalusteiden ennenaikaista kulumista voi estää suojaamalla kalusteita oikeilla tavoilla ja siirtämällä ne välillä varjoisampaan paikkaan.

👉 Lukuvinkki: Suojaa kalusteesi oikein auringolta

Kevyet materiaalit helpottavat kesäkalusteiden siirtämistä ja säilyttämistä

pinottavat puutarhatuolit
Esimerkiksi Suvi Aintwood-tuoli on pinottava.

Kesäkalusteiden käytännöllisyyteen liittyy olennaisesti, että kalusteita on helppo siirrellä ja säilyttää. Mitä kevyempää materiaalia kalusteissa on käytetty, sen helpompaa niiden siirtäminen on; esimerkiksi alumiini on huomattavasti kevyempi vaihtoehto kuin teräs.

Mikäli pöytäryhmässä on useampi tuoli, niiden säilyttämistä helpottaa, jos tuolit saa pinottua päällekkäin. Tällöin ne vievät varastosta tilaa vain hieman yhtä tuolia leveämmän alueen verran. Jos tuolit eivät ole pinottavissa, joudut säilömään ne varastoon vierekkäin, jolloin varastosi todennäköisesti täyttyy kesäkalusteista talven ajaksi. Tarkista siksi jo kesäkalusteita ostaessasi saako tuolit pinottua vai ei, niin voit säästää reilusti tilaa varastostasi.

Kesäkalusteiden värimaailmasta löydät kotisi sisustukseen sopivat vaihtoehdot

Siinä missä polyrottinkikalusteiden kohdalla värimaailma koostui pitkälti mustasta ja tummanharmaasta, uudet kesäkalustemateriaalit ovat tuoneet mukanaan myös vaaleampia sävyjä. Tämän vuoden kesäkalustevalikoimassa on saatavilla tummien värien ohella harmaan ja beigen eri sävyjä.

Eri valmistajien mallistoista voit löytää myös värikkäitä sisustustuotteita, joilla saat piristettyä terassisi tai parvekkeesi ilmettä. Esimerkiksi Brafabin mallistosta löydät trendikkäät havunvihreät ja terranväriset Belfort-lyhdyt, joilla loihdit terassillesi miellyttävää tunnelmaa myös loppukesän hämärtyviin iltoihin.

👉 Lukuvinkki: Sisusta uusi terassi käden käänteessä - terassin omistajan muistilista

Kesäkalusteet 2023 sopivat suosituimpiin sisustustyyleihin

Koska tämän vuoden kesäkalusteet ovat kodinomaisia ja noudattelevat ulkonäöltään samaa linjaa sisäkalusteiden kanssa, löydät laajasta valikoimastamme varmasti oman kotisi sisustukseen sopivat vaihtoehdot.

Kesäkalustevalikoimassamme on huomioitu eri sisustustyylit perinteisestä skandinaaviseen. Yhdistelemällä rohkeasti eri valmistajien tuotteita saat luotua parvekkeellesi tai terassillesi toivomasi tunnelman.

👍 Skandinaaviselle terassille kauppiaamme suosittelevat:

👍 Perinteisen tyylin parvekkeelle sopivat esimerkiksi:

 • BRAFAP Indus nojatuoli
 • TURIN Pöytä 70x70 cm
 • TURIN Klaffituoli

Brafab Turin ruokaryhmä parvekkeelle
Brafafin Turin-tuotesarjan tuotteista rakennat näyttäviä kokonaisuuksia parvekkeelle ja terasseille.

Uutta Stemman kesäkalustevalikoimassa 2023: Brafab

Saamme iloisina esitellä, että suosittu ruotsalainen Brafab on tehnyt paluun Stemman kesäkalustevalikoimaan! Brafabin monipuolinen mallisto osuu erinomaisesti tämänhetkisiin trendeihin ja onkin yksi suosituimmista kesäkalustemerkeistä vuonna 2023.

Brafabin tarkkaan suunnitellulla ja käytännöllisesti muotoiluilla kesäkalusteilla luot parvekkeesta, patiosta, terassista tai pihastasi hetkessä trendikkään oleskelutilan rentoutumiseen, ruoan valmistamiseen ja seurustelemiseen.

👍 Kauppiaamme suosittelevat Brafabin mallistosta:

Valmistaudu kesään – tilaa kesäkalusteet terassille jo keväällä

Kesä tulee nopeammin kuin ehdit huomata, joten nyt on hyvä aika valmistella terassi ja parveke kesäkuntoon. Kesäkalusteet kannattaa tilata hyvissä ajoin, viimeistään toukokuun aikana, jotta ehdit saada ne kesäksi kotiisi. Osa tuotteistamme on saatavilla suoraan myymälöiden varastosta, mutta huomioithan, että osassa toimitusaika voi olla jopa useamman viikon.

Tutustu valikoimaan jo nyt ja varmista, että saat toiveidesi mukaiset kesäkalusteet terassillesi!

Tutustu Stemman kesäkalustevalikoimaan ››

Suunnitellaan yhdessä unelmiesi terassi tai parveke!

Brafab Blixt ulkokalusteet

Kaipaatko apua terassin, parvekkeen tai pation sisustuksen suunnittelussa? Maksuttoman kalustus- ja räätälöintipalvelumme ansiosta voit löytää sopivat kalusteet terassillesi aikaasi ja rahaasi säästäen.

Paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta voit tarvittaessa saada apua niin sisustussuunnitteluun kuin kodintekstiilien hankintaan. Varaa maksuton palveluaika niin luodaan yhdessä unelmiesi parveke tai terassi!

Lue lisää Stemman kalustus- ja räätälöintipalvelusta ››