Suojaa kalusteesi oikein auringolta

Suojaa kalusteesi oikein auringolta

Muistuttaako terassisohvan pehmusteiden alapuoli siitä, millainen väri oli vielä kaupassa pari kesää sitten? Porottava aurinko paitsi vaalentaa myös heikentää kodin kalusteita. Näin pitkäikäisistä kalusteista tulee helposti lyhytikäisiä. Ennenaikaista kulumista voi kuitenkin estää suojaamalla kalusteita oikeilla tavoilla.

Eri kalustemateriaalit kestävät eri tavoin UV-säteilyä

Eri materiaalit vaativat erilaista hoitoa ja ne kestävät myös aurinkoa eri tavoin. UV-säteily haalistaa erityisesti puisten kalusteiden ja tekstiilien väriä, joten niiden kohdalla on syytä panostaa laatuun - etenkin, jos kalusteen pääsääntöinen paikka on auringossa.

Säännöllisellä UV-suojauksella vähennät helposti auringon aikaansaamaa vahinkoa. Huomioi kalustetta ostaessasi materiaalin hoitotarpeet maksimoidaksesi kalusteen käyttöiän. Esimerkiksi Stemman polyrottinkituotteet ovat jo valmiiksi UV-suojattuja, minkä lisäksi ne ovat homeenestokäsiteltyjä.

Kysy Stemman kalustemyyjältä, miten suojaat juuri sinun kalusteesi oikealla tavalla!

Valitse oikeat suoja-aineet

Kuten me ihmiset tarvitsemme aurinkorasvaa, myös kalusteet tarvitsevat oman suojansa säärasitukselta. Mikäli kalusteet ovat jatkuvasti suorassa auringonpaisteessa, on erityisen tärkeää käsitellä ne oikeanlaisilla suoja-aineilla.

Valitse hoitoaineeksi kalusteen materiaalille ja sen pintakäsittelylle sopiva, ulkokäyttöön tarkoitettu suoja. Puutuotteille esimerkiksi sopii usein noin 1–2 kertaa vuodessa tapahtuva käsittely vesiohenteisella puunsuoja-aineella.

Suojaa uusi kaluste ennen käyttöönottoa, mutta muista myös huoltaa kalustetta käyttökauden aikana ja vielä ennen varastointia. Esimerkiksi aurinkotuoli tai terassin pöytäryhmä saattavat sijaita pihan valoisimmilla paikoilla, joten varmista kalusteiden ja niiden tekstiiliosien riittävä suojaus läpi sesongin.

Siirrä kalusteet varjoon ja kuivaa oikein

Auringossa on mukava oleilla, mutta harvat kalusteet viihtyvät suorassa auringon paahteessa pitkään. Erityisesti luonnon materiaaleista tehtyjä kalusteita kannattaa suojata ylenpalttiselta kuumuudelta palo- tai kuivumisriskin vuoksi. Esimerkiksi tyylikäs ja joustava rottinki on herkkä paitsi liian kostealle myös liian kuumalle.

Siirrä kalusteet siis välillä varjoon tai suojaa käyttämättömät, kuivat kalusteet vettäpitävällä ja hengittävällä suojahupulla. Käyttämättömät pehmusteet on myös hyvä säilyttää sisätiloissa.

Huomioi myös, miten kuivatat kalusteitasi. Kesä kuivaa minkä kastelee, mutta joskus liiankin tehokkaasti. Anna siis kalusteillesi aikaa kuivua puolivarjossa. Myös kastunut pehmuste on parempi kuivattaa varjossa kuin auringossa, sillä aurinko tarttuu kosteaan materiaaliin kuivaa tiukemmin.


Me Stemmalla tunnemme kalusteiden materiaalit ja tiedämme, mitä aito elämä niiltä vaatii. Autamme sinua suojaamaan kalusteesi asiantuntijuudellamme sekä hoitotuotevalikoimallamme. Mitä sinä tarvitsisit?

Sinua voisi kiinnostaa myös:
>> Kalusta ja huolla terassi kesäkuntoon – lataa ilmainen hoito-opas!
>> Puu vai joku muu? Kesäkalusteiden materiaalilla on väliä