Näin valitset tyynyn vatsallaan nukkuvalle

Näin valitset tyynyn vatsallaan nukkuvalle

Paras tyyny vatsallaan nukkuvalle on riittävän matala, jotta pää ja kaularanka eivät väänny epäluonnolliseen asentoon, toteaa Stemman SänkyKoutsina toiminut Ari Pajunen. Koska vatsamakuuasento haastaa kehoa jo itsessään, on tärkeää, että tyyny tukee kehoa mahdollisimman hyvin.

Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät huomiot, joiden avulla löydät sopivan tyynyn mahallaan nukkuvalle.

💡 Lue myös: Tyynyn valinta - 4 parasta vinkkiä oikean tyynyn valintaan

Mahallaan nukkuminen ei ole suositeltu nukkuma-asento, mutta toisille se sopii

Vatsamakuu ei ole suositeltu nukkuma-asento, sillä siinä pää ja niska joutuvat kiertymään epäluonnolliseen asentoon. Tämä virheellinen asento voi aiheuttaa kipua selässä ja niska-hartiaseudulla.

Pajunen kertoo, että vatsallaan nukkuminen viestii yleensä liian kovasta patjasta. Tällöin kannattaa harkita olisiko patjan vaihtaminen ajankohtaista.

”Joillekin mahallaan nukkuminen on kuitenkin sopiva nukkuma-asento”, Pajunen toteaa ja lisää, että parhaan mahdollisen asennon löytämiseksi avain asemassa ovat oikein valitut, kehoa tukevat patja ja tyyny.

💡 Lue vinkit patjan valintaan maksuttomasta oppaastamme: Kuinka valitset täydellisen patjan?

Kolme vinkkiä, miten valita tyyny vatsallaan nukkuvalle

1. Valitse riittävän matala tyyny

Vatsamakuulla päätä ei ole tarpeen nostaa ylemmäs, siksi matala tyyny on vatsallaan nukkuvalle paras valinta, kertoo Pajunen. Muista huomioida tyynyn korkeuden valinnassa myös patjan kovuus: mitä kovempi patja, sitä matalampi tyyny riittää vatsallaan nukkuvalle.

Tutustu kattavaan tyynyvalikoimaamme

2. Varmista niskalle mahdollisimman neutraali asento

Mahallaan nukkuvalle tärkeintä on löytää tyyny, joka tukee vatsa-asentoa mahdollisimman hyvin pitäen niskan niin suorassa ja neutraalissa asennossa kuin mahdollista.

”Vatsamakuulla pää ja niska kääntyvät 90 asteen kulmaan, joka jo itsessään kuormittaa kaulan lihaksia. Kuvittele jos tehdessäsi töitä tietokoneella, pääsi oli koko työpäivän ajan käännettynä 90 astetta sivulle. Varmasti olisi niskat kipeänä päivän päätteeksi. Vatsalla nukkuessa tilanne on sama. Siksi paras mitä asentoa kohentaakseen voi tehdä, on valita tyyny, joka tukee päätä mahdollisimman hyvin”, Pajunen toteaa.

3. Kokeile vaihtoehtoja myymälässä

Löydät parhaan tyynyn aina kokeilemalla vaihtoehtoja. Jos nukut tyypillisesti vatsallasi, kokeile tyynyä myymälässä vatsamakuulla. Huomioi tyynyjä kokeillessasi, että myymälässä oleva patja on mahdollisimman samankaltainen kuin omasi. Siten löydät varmimmin oikean korkuisen ja tuntuisen tyynyn.

Tule testaamaan vaihtoehtoja lähimpään myymälään

Paras tyyny vatsallaan nukkuvalle: kauppiaiden suositukset

Stemman kattavasta tyynyvalikoimasta löydät jokaiseen nukkuma-asentoon sopivan tyynyn. Katso alta kauppiaidemme suositukset, mikä on paras tyyny mahallaan nukkuvalle.

👍 Vatsallaan nukkuvalle suosittelemme: 

Familon Down

Familon Down -untuvatyynyn uloimmat kerrokset ovat täyteläisen pehmeää untuvaa ja ydinkerros hyvin niskaa tukevaa höyhentä. Puolikorkea ja pehmeä tyyny tukee niskaa kaikissa nukkuma-asennoissa ja takaa luonnollisen ylelliset unet.

Tempur Ombracio

Ombracio-tyyny on tehty laadukkaasta Tempur-mikrotyynytäytteestä, joka muotoutuu niskan ja pään muotojen mukaisesti nukkuessasi. Siivekäs muoto rentouttaa lihaksia, tukee niskaa ja hartioita, sekä vapauttaa hengityksen. Soveltuu kaikkiin nukkuma-asentoihin.

Tutustu Stemman tyynyvalikoimaan