Paras tyyny kyljellään nukkuvalle

Paras tyyny kyljellään nukkuvalle

Paras tyyny kyljellään nukkuvalle on sellainen, joka pitää pään asennon suorassa selkärankaan nähden, kertoo vuosia Stemman SänkyKoutsina toiminut Ari Pajunen. Kun tyynyn korkeus on valittu oikein, pää, niska ja koko keho pääsevät rentoutumaan sopivasti levollisia yöunia varten.

Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät huomiot, joiden avulla löydät sopivan tyynyn kyljellään nukkumiseen.

💡 Lue myös: Tyynyn valinta - 4 parasta vinkkiä oikean tyynyn valintaan

Patja ja tyyny vaikuttavat kylkinukkujan unen laatuun

Kylkimakuu on keholle terveellisin nukkuma-asento, sillä siinä keho pääsee rentoutumaan luonnolliseen asentoonsa. Pajunen huomauttaa kuitenkin, että optimaalisen kylkimakuuasennon takaamiseksi on syytä kiinnittää huomiota patjan ja tyynyn valintaan; ne vaikuttavat kylkinukkujan unen laatuun.

💡 Tiesitkö? Moottorisänky mahdollistaa kylkiasennon selällään maaten! Lue lisää: Miksi säätösänky on paras mahdollinen vuode ja kannattaako se hankkia

Kova patja ja vääränmallinen tyyny aiheuttavat kääntyilyä ja katkonaista unta

Liian kova patja voi aiheuttaa pintaverenkierron estymistä, jolloin asentoa joutuu vaihtamaan useamman kerran unen aikana ja unesta tulee katkonaista. Jos taas tyyny on väärän korkuinen tai muuten epäsopiva patjaan nähden, kylkinukkuja kääntyilee sopivaa asentoa etsien useamman kerran yön aikana – tiedostipa sitä tai ei.

Oikein valittu patja ja tyyny takaavat levolliset yöunet

Kun patja on valittu oikein oman kehon tarpeita kuunnellen, patja myötäilee kehoa mahdollistaen sopivan kylkiasennon ilman turhaa pyörimistä ja asennon vaihtamista. Kun myös tyyny on valittu siten, että se tukee parhaalla mahdollisella tavalla kylkinukkujan päätä ja niskaa, levolliset ja palauttavat unet on taattu.

 ”Kun patja ja tyyny on valittu oman kehon yksilöllisiä tarpeita kuunnellen, kylkimakuuasento on ehdottomasti paras nukkuma-asento”, Pajunen summaa.

💡 Lue vinkit sopivan patjan valintaan maksuttomasta oppaastamme: Kuinka valitset täydellisen patjan?

 

 

Näin valitset tyynyn kylkinukkujalle

1. Huomioi patjasi kovuus

Patjasi kovuus vaikuttaa automaattisesti sopivan tyynyn valintaan: jos patja on kova, tarvitset todennäköisesti hieman korkeamman tyynyn. Jos patja on puolestaan pehmeä, riittää matalampikin vaihtoehto.

2. Varmista, että tyyny täyttää hartian ja pään välisen alueen

Kun valitset tyynyä kyljellään nukkuvalle, tärkeintä on huomioida, että hartian ja pään välinen tila saadaan täytettyä. Pajunen huomauttaa, että hartialinjoissa on paljon yksilöllisiä eroja: kapeaharteiselle sopii matalampi tyyny, kun puolestaan leveämpi harteinen tarvitsee korkeamman tyynyn. Tavoite on, että tyyny tukee päätä siten, että pää on kannateltu ja pysyy suorassa linjassa läpi yön.

3. Kokeile vaihtoehtoja kehosi yksilölliset tarpeet huomioiden

Pajunen muistuttaa, että on syynsä, miksi tyynyvalikoima on niin laaja: ei ole olemassa yhtä täydellistä tyynyä, joka sopisi jokaiselle kylkinukkujalle. Siinä missä yhdelle sopii korkea älyvaahtotyyny, toiselle kylkinukkujalle täydellinen tyyny voikin olla matala untuvatyyny. 

Varmimmin löydät kyljellään nukkumiseen sopivan tyynyn kokeilemalla vaihtoehtoja myymälässä. Huomioi tyynyjä testaillessasi, että patja on mahdollisimman samankaltainen kuin omasi, jotta osaat valita sopivan tyynyn korkeuden.

Tule testaamaan vaihtoehtoja lähimpään myymälään

Paras tyyny kyljellään nukkuvalle: kauppiaiden suositukset

Stemman kattavasta tyynyvalikoimasta löydät jokaiseen nukkuma-asentoon sopivan tyynyn. Katso alta kauppiaidemme suositukset, mikä on paras tyyny kylkinukkujalle.

👍 Kylkinukkujalle suosittelemme:  

Tempur Millennium

Millennium on terapeuttinen tukityyny, joka on muotoiltu sekä kyljellä että selällä nukuttavaksi. Kaareva reuna, joka on reunoilta korkea ja keskeltä matala, tarjoaa niskallesi ihanteellisen tuen. Tyynystä on saatavilla viisi eri korkeusvaihtoehtoa.

Heaven by Unico Oxygel Flex Countour

Ergonomisesti muotoiltu Oxygel Flex™ Contour -tyyny tukee kehon luontaisia muotoja ja auttaa rentouttamaan niskan ja hartiaseudun lihaksistoa. Tyyny soveltuu sekä kyljellään että selällään nukkuville.

Sleep Angel memory foam hyvinvointityyny

Patentoitu ja palkittu SleepAngel-hyvinvointityyny tukee niskaa ihanteellisesti. Ergonomisesti muotoiltua memory foam -täytteistä tyynyä suositellaan erityisesti niska- ja hartiakipuihin taipuvaisille sekä kuorsaaville henkilöille.

 

Tutustu Stemman tyynyvalikoimaan