TEMPUR-sängyn hinta – mistä se muodostuu?

TEMPUR-sängyn hinta – mistä se muodostuu?

Tempur-sängyn hintaan, kuten muidenkin sänkyjen hintoihin, vaikuttaa moni asia aina materiaaleista valmistuskustannuksiin. Edellisessä artikkelissamme kerroimme yleisesti, mistä sänkyjen hinnat koostuvat ja pohdimme voiko halpa sänky olla hyvä valinta. Tässä artikkelissa pureudumme tarkemmin suosittujen Tempur-sänkyjen hintoihin sekä hintaan vaikuttaviin tekijöihin.

Käymme Tempurin asiantuntijan Niko Hirvosen kanssa läpi, mistä Tempurin suosio johtuu, kuinka se parantaa nukkumisergonomiaa sekä mistä Tempur-sängyn hinta kokonaisuudessaan muodostuu.

Tempur-valikoimaan voit tutustua täällä

Tempurin suosion taustalla on ainutlaatuinen materiaali

Tempur on yksi markkinoiden suosituimmista sänkyvalmistajista sekä testivoittaja* unen laadun parantamisessa. Yksi syy Tempurin suosion taustalla on ainutlaatuinen Tempur-materiaali, joka samanaikaisesti tukee kehoa, muotoutuu kurvien mukaan sekä vähentää kehoon kohdistuvaa paineen tunnetta.

Paineen väheneminen auttaa nukkumaan levollisemmin, koska pintaverenkierto pysyy esteettömänä eikä keho pääse puutumaan. Tämä vähentää tarvetta asennon vaihtamiselle, joten uni on syvempää ja palauttavampaa.

”Tempur-materiaali muotoutuu kehosi muotojen mukaan yksilöllisesti. Löydät heti levollisen nukkuma-asennon, jossa voit rentoutua ilman unta häiritsevää kääntyilyä”, Hirvonen summaa.

Tempur-materiaali vähentää tarvetta asennon vaihtamiselle, joten uni on syvempää ja palauttavampaa.

Nukkumisergonomia paranee ja yöllinen pyöriminen vähenee

Kyljellään nukkuessa liian kova patja voi aiheuttaa painetta olkapään, käsivarren ja lonkan alueella heikentäen pintaverenkiertoa ja aiheuttaen puutuneisuutta raajoissa. Sen seurauksena joudut todennäköisesti kääntyilemään yön aikana useamman kerran etsiessäsi sopivaa asentoa. Kääntyilyn takia unen laatu heikkenee ja uni voi katketa liian aikaisin.

Jos olosi on aamuisin väsynyt ja voimaton, unella ei todennäköisesti ole ollut riittävän palauttavaa vaikutusta. Hirvonen suosittelee tällöin kiinnittämään huomiota sängyn, tyynyn ja peiton laatuun nukkumisergonomian kannalta parhaan kokonaisuuden löytämiseksi.

Jos olosi on aamuisin väsynyt ja voimaton, unella ei todennäköisesti ole ollut riittävän palauttavaa vaikutusta.

Hirvonen kertoo Tempur-patjan muotoutuvan ja vähentävän painetta niin tehokkaasti, että nukkuja saattaa herätä aamulla tismalleen samasta asennosta, johon on illalla nukahtanut. ”Kun alusta ja nukkumisergonomia mahdollistavat tilanteen, jossa asentoa ei tarvitse vaihtaa yöllä, uni on rauhallisempaa ja myös palauttavampaa. Se näkyy suoranaisesti vireystasossa ja fyysisessä jaksamisessa", Hirvonen kiteyttää.

Tempur-materiaali säilyttää muotonsa ja ominaisuutensa jopa 15 vuoden ajan

Sänkymarkkinoilla puhutaan Tempur-materiaalin lisäksi yleisesti muistivaahdosta sekä memory foam -patjoista. Edellä mainitut termit ovat Tempur-materiaalin jäljitelmiä, eikä niitä voi Hirvosen mukaan suoraan verrata Tempuriin.

”Tempur on aito ja alkuperäinen viskoelastinen patja, jota monet memory foam -patjat nykypäivänä yrittävät jäljitellä. Ne eivät kuitenkaan yllä ominaisuuksiltaan samalle tasolle Tempurin kanssa eikä niitä voi siksi suoraan verrata Tempuriin”, Hirvonen toteaa.

Laajat kuluttajatutkimukset ja monet käyttäjäkokemukset ovat osoittaneet, että Tempur-käyttäjät ovat tyytyväisimpiä kuin muun merkkisillä patjoilla nukkuvat ja monet ovat saaneet helpotusta niska-, hartia- ja selkävaivoihin sekä uniongelmiin.

Tempur-patjat kestävät hyvällä huolenpidolla käytössä pitkään parantaen unen laatua. Tempur tarjoaa patjoilleen vapaaehtoisen 15 vuoden Pro Rata -takuun, jolla taataan materiaalin säilyttävän muotonsa ja ominaisuutensa jopa 15 vuoden ajan.

Lue lisää Tempurin ainutlaatuisesta materiaalista

 

Mistä Tempur-sängyn hinta muodostuu?

Tempur-sängyn hinta muodostuu laadukkaista materiaaleista, valmistusprosessista sekä vuoteeseen valituista ominaisuuksista kuten patjan paksuudesta, vuodepohjasta sekä designista.

Aloita vaihtoehtojen vertailu kokeilemalla minkä paksuinen patja tukee parhaiten kehoasi. Pohdi lisäksi haluatko vuoteeseen säätöpohjan sekä minkälaista designia toivot makuuhuoneeseesi. Nämä kaikki valinnat vaikuttavat kokonaisuuden lopulliseen hintaan.

Hirvonen muistuttaa, että kun haluat hankkia vuoteen, joka todella tukee unenlaatuasi ja hyvinvointiasi, laadusta, yksilöllisestä sopivuudesta ja haluamistasi ominaisuuksista ei kannata tinkiä.

Tempur-sängyn hintaan vaikuttaa:

  1. yksilöllisesti valittu patjan paksuus
  2. vuoteen ominaisuudet, design ja vuodepohja
  3. laadukas ja ainutlaatuinen Tempur-materiaali
  4. vastuullinen ja ympäristöystävällinen valmistusprosessi.

💡 Lukuvinkki: Halpa sänky – voiko halpa sänky olla hyvä ja mistä sängyn hinta koostuu?

4 asiaa, jotka vaikuttavat Tempur-sängyn hintaan

1. Yksilöllisesti valittu patjan paksuus

Patjan paksuus ja leveys vaikuttavat merkittävästi Tempur-sängyn hintaan. Yksilöllisesti valittu patja on yksi sängyn tärkeimmistä osista, joka kannattaa valita oman kehon tarpeita kuunnellen.

”Etenkin kylkimakuuasento vaatii alustalta enemmän upottavuutta, jolloin paksumpi patja voi olla tarpeen. Yksilöllisyys on kuitenkin se tärkein asia. Esimerkiksi 25 cm ja 30 cm patjat voivat sopia kehollesi yhtä hyvin ja tunne miellyttää molemmissa vaihtoehdoissa. Silloin voidaan suositella ohuempaa patjaa, joka on usein myös hiukan edullisempi”, Hirvonen avaa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että patjan paksuutta valitessa, hinnasta ei kannata tinkiä. ”Jos ohuempi patja ei ole omalle kehollesi sopiva, kannattaa korkeammasta hinnasta huolimatta valita paksumpi vaihtoehto”, Hirvonen huomauttaa.

2. Vuoteen ominaisuudet, design ja vuodepohja

Tempur-sängyn hintaan vaikuttaa patjan paksuuden lisäksi vuoteen ominaisuudet, vuodepohjan toiminnot sekä ulkonäkö.

Esimerkiksi vuodepohja on halvimmillaan perinteinen vuodekehikko, mutta lisäämällä budjettia hiukan voit nauttia säädettävästä vuodepohjasta ja makuuhuoneesi ilmeeseen sopivasta designista.

Modernit säätöpohjat helpottavat lukemista vuoteessa, jalkojen lepuutusta yläasennossa ja selälle parhaan asennon löytymistä. Vuodekehikolla on ratkaiseva vaikutus myös siihen, miltä uusi vuoteesi näyttää ja kuinka se sopii kotisi sisustukseen.

Hirvonen kertoo, että nykyisin säädettävissä vuodepohjissa ja tavallisissa vuodekehikoissa hintaerot ovat pienemmät, joten hän kehottaa harkitsemaan säätöominaisuuden lisäämistä.

"Säädettävä vuodepohja tuo paljon toiminnallisia etuja vuoteeseen ja nykyisin monissa Tempur-moottorivuoteissa on lisätty hyvä Zero G -toiminto. Toiminnon luoma asento auttaa kehoa rentoutumaan päivän aikaisesta rasituksesta, parantaa verenkiertoa ja lieventää kuormitusta selässä. Tämä on tosi hyvä asento, kun valmistautuu nukkumiseen", Hirvonen täsmentää.

3. Laadukas ja ainutlaatuinen Tempur-materiaali

Laadukas Tempur-materiaali vaikuttaa osaltaan Tempur-sängyn hintaan. Hirvonen kertoo, että Tempurin patjamallisto on juuri uudistunut ja mallistossa on nykyään aiempaakin paremmin palautumista tukevat Tempur Pro SmartCool -patjat.

Hirvonen paljastaa, että uudistunut materiaali antaa 20 % aiempaa paremman tuen nukkujalle. ”Tuloksena on entistäkin syvemmät, palauttavammat ja paremmat yöunet. Patjan päälliseen on myös lisätty SmartCool-teknologia, joka takaa nukkujalle viileän ensitunteen”, Hirvonen jatkaa.

Uudistuneen patjamalliston hinta on sama kuin edeltäneen, vaikka uudistus toi lisää rahanarvoisia hyötyjä. ”Näistä uusista ominaisuuksista pääsee nauttimaan nyt ihan samaan hintaan kuin aiemmasta Tempur-mallistosta”, Hirvonen korostaa.

4. Vastuullinen ja ympäristöystävällinen valmistusprosessi

Tempur-materiaalin valmistus perustuu lähellä valmistettuun, vastuulliseen ja huipputeknologiseen prosessiin. Siksi materiaalin valmistus on kalliimpaa kuin vastaavien jäljitelmien valmistaminen.

Tempur-materiaalia valmistetaan ainoastaan Tempurin omissa tuotantolaitoksissa. Laadukas ja valvottu valmistusprosessi vaikuttaa osaltaan Tempur-sängyn hintaan, mutta takaa samalla, että saat taatusti laadukkaan ja kestävän sängyn.

💡 Tiesitkö? Yhden Tempur-patjan valmistamisessa kestää 60 tuntia, jonka aikana tehdään jopa 67 erilaista ja tärkeää laatutestiä.

Lue lisää Tempurin valmistustavasta Tempur-esitteestä

Tempur-sängyn hinta jakautuu pitkälle aikavälille: alle 1 euro yötä kohden!

Hirvonen korostaa, että vaikka Tempur-sängyn hinta saattaa nopealla vilkaisulla tuntua suurelta, yötä kohden hinta ei ole paljon, sillä Tempur on kestävä ja pitkäikäinen hankinta. Pidä myös mielessä, että sänky on yksi elämän tärkeimmistä investoinneista; hyvät yöunet vaikuttavat palautumiseen ja jaksamiseen arjessa ja sitä myötä kaikkiin muihin elämän osa-alueisiin – siksi sänkyyn kannattaa panostaa kerralla kunnolla.

”Jos ostat esimerkiksi 4 500 euron arvoisen Tempur-sänkykokonaisuuden ja nukut sillä hyvät yöunet 15 vuoden ajan, hintaa jää 0,84 euroa yötä kohden”, Hirvonen laskee.

(15 v x 356 pv = 5 340 pv. 4 500 € / 5 340 pv = 0,84 €)

Jos vertailuksi otetaan 2 000 euroa maksava toisen valmistajan vuode, jolla nukkuisit kolme vuotta, hinta yötä kohden olisi saman laskukaavan mukaan 1,83 euroa.

”2 000 euron sänky on kertaostoksena edullisempi, mutta se ei välttämättä ole ominaisuuksiltaan ja tunteeltaan kehollesi sopiva. Voi myös olla, että jo kolmen vuoden kuluttua patja alkaisi näyttää väsymisen merkkejä. Yötä kohden hinta nousee tällöin pitkäikäistä Tempuria huomattavasti korkeammaksi”, Hirvonen summaa.

Yhteenveto: Tempur-sänky on laadukas ja pitkäaikainen investointi

Tempur-sängyn hintaan vaikuttaa ainutlaatuinen materiaali, vastuullinen valmistusprosessi sekä vuoteeseen valitut yksilölliset ominaisuudet.

Vaikka Tempur-sängyn hinta on monia jäljitelmiä korkeampi, Hirvonen muistuttaa, että aito Tempur on paras vaihtoehto selälle ja unelle. ”Kun valitsee Tempurin, tietää, että se on varmasti hyvä ja kestävä hankinta vähintään 15 vuodeksi”, Hirvonen summaa.

Tempur-tuotteet löydät Stemman verkkokaupasta ja valituista myymälöistä

Tempur-sängyt, -patjat ja -tyynyt ovat saatavilla Stemman verkkokaupasta sekä useimmista myymälöistä eri puolilla Suomea. Apunasi ovat asiantuntevat SänkyKoutsimme, jotka auttavat sinua löytämään omalle kehollesi sopivimman Tempur-ratkaisun. Voit varata maksuttoman palveluajan etukäteen tai tulla suoraan paikan päälle tutustumaan vaihtoehtoihin.

Mikäli myymälässä vierailu ei ole mahdollista, saat SänkyKoutseiltamme apua myös etänä puhelimitse.

Varaa maksuton palveluaika SänkyKoutsille

Tutustu Tempur-valikoimaan

  

*Perustuu vuosien 2021 ja 2022 kuluttajatutkimukseen yli 1300 patjanomistajan kanssa Suomessa. Laskettu vertaamalla tyytyväisyyden huippupisteitä; yleinen unen laatu; ja todennäköisyys ostaa sama patjamerkki uudelleen TEMPUR®-patjan omistajilta lähimpien kilpailijoiden huippupisteillä. Lähin kilpailija tarkoittaa lähintä kilpailijaa vain haastattelupisteiden perusteella.