Sohva koiratalouteen – Vinkit koiraperheen sohvan valintaan

Sohva koiratalouteen – Vinkit koiraperheen sohvan valintaan

Kun etsit sohvaa koiratalouteen, valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota sohvan koon ja ulkonäön lisäksi valmistusmateriaaleihin. Vaikka sohvia ei ole ensisijaisesti tarkoitettu koirille, oikeilla materiaalivalinnoilla voit löytää kestävän sohvan, jossa viihdyt yhdessä karvaisen ystäväsi kanssa.

Tässä artikkelissa Stemman asiantuntijat kertovat miksi koiraperheen sohvalta vaaditaan kovempaa kestävyyttä kuin normaalisti, miten valita koiran kestävä sohva ja mikä on paras sohva koiratalouteen.

Tutustu Stemman kattavaan sohvavalikoimaan

Koiraperheen sohvalta vaaditaan kovaa kestävyyttä

Sohvan materiaalit voivat joutua kovalle koetukselle koiraperheessä, sillä koiran kynnet, karvat ja ihosta irtoava tali haastavat materiaalien kestävyyttä. Vaikka koira ei tarkoituksellisesti vahingoittaisi sohvaa, jo koiran oleilu sohvalla kuluttaa materiaaleja.

Stemman asiantuntijat kertovat, että koiran kestävä sohva on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät kovempaakin kulutusta eivätkä ime likaa ja kosteutta itseensä.

Koiran kestävä sohva on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät kovempaakin kulutusta eivätkä ime likaa ja kosteutta itseensä.

Näin koira kuluttaa sohvan materiaaleja tahattomasti

Kynnet

Koiran kynnet saattavat helposti kuluttaa sohvan materiaalia ennenaikaisesti ja aiheuttaa jopa reikiä sohvan pintaan.

Karvat

Koiran karvat voivat kerääntyä sohvan pinnalle sekä pehmusteiden väliin aiheuttaen ylimääräistä sotkua, hajua ja tunkkaisuutta.

Tali

Koiran iho tuottaa talia samalla tavalla kuin ihmisen iho. Koiran ihosta irtoava tali on öljymäistä ja voi imeytyä sohvan materiaaleihin aiheuttaen niihin vahinkoa.

Kuola

Koiran kuola voi jättää jälkiä tai tahroja sohvan kankaaseen. Vaikka monet kuolatahrat ovat vesiliukoisia ja häviävät helposti, toiset tahrat saattavat olla sitkeitä ja vahingoittaa kankaan värejä ja kuituja.

Lika ja kosteus

Koiran mukana sohvalle kulkeutuu helposti ulkoa tullutta likaa, bakteereja ja kosteutta. Jos koira menee esimerkiksi märkänä sohvalle, kosteus voi imeytyä sohvan rakenteisiin haurastuttaen niitä.

💡 Lukuvinkki: Kalusta lemmikkiystävällinen koti

Paras sohva koiratalouteen on valmistettu helppohoitoisista materiaaleista

Koska sohvia ei ole ensisijaisesti suunniteltu koirille, ei ole olemassa yhtä tiettyä sohvaa, joka sopisi koiraperheeseen. Sohvamallia tärkeämpi kysymys koiraperheessä onkin sohvan kankaan ja materiaalien laatu. Paras sohva koiratalouteen on sellainen, joka on valmistettu helposti puhdistettavista materiaaleista.

Paras sohva koiratalouteen on sellainen, joka on valmistettu helposti puhdistettavista materiaaleista.

Lue alta asiantuntijoidemme vinkit, mihin kiinnittää huomiota materiaaleissa valitessasi sohvaa koiraperheeseen. 

5 vinkkiä koiraperheen sohvamateriaalien valintaan

1. Sileäpintainen kangas on koiran kynsien kannalta paras vaihtoehto

Mikään kangas ei kestä koiran kynsiä, mutta materiaalien kestävyydessä on kuitenkin selkeitä eroja. Koiratalouteen paras sohvakangas on laadukas, jämäkkä ja sileäpintainen vaihtoehto, jossa ei ole paljoa nukkaa ja jonka struktuuri on sellainen, ettei koiran kynsiin jää helposti lenkkejä. Tämä suojelee sekä kangasta että koiran kynsiä.

2. Likaa hylkivä pinta estää koirankarvojen tarttumista

Soft Care -kankaat tai muut tiivispintaiset kankaat ovat parhaita estämään koirankarvan ja muun turkista tarttuvan lian tarttumista kankaaseen. Soft Care -kankaissa on likaa hylkivä pinta, joka pitää kankaan pinnan siistinä, ja tiivispintaiset kankaat estävät puolestaan lian imeytymistä kangasväleihin.

3. Vedellä puhdistettavat materiaalit helpottavat puhtaana pitoa

Suosittu AquaClean-kangas on helppo puhdistaa ainoastaan vettä käyttäen. Myös Lauritzonin EasyCare-kangas on niin ikään vain vedellä puhdistettavissa oleva materiaali. Lähes kaikki Stemman valikoiman sohvat on valittavissa AquaClean- tai EasyCare-kankailla

4. Sohvakankaan kestävyyttä voi lisätä suoja-aineilla

Mikäli nykyinen sohvakankaasi ei ole koiraystävällinen, mutta uuden sohvan hankinta tuntuu liian suurelta investoinnilta, materiaali voidaan käsitellä suoja-aineilla puhdistettavuuden helpottamiseksi.

Stemman asiantuntijat kertovat suojakäsittelyn olevan hyödyllinen kaikille sohville, vaikkei kodissa olisikaan koiraa tai muuta lemmikkiä, sillä myös ihmisten hiuksista ja ihosta jää helposti jälkiä sohvan pintaan. Suojakäsittely helpottaa materiaalin puhdistettavuutta.

Tutustu hoitotuotteisiin

5. Nahkasohvaa ei suositella koiraperheeseen

Stemman asiantuntijat eivät suosittele nahkasohvaa koiratalouksiin, sillä koiran ihosta irtoava tali ja kosteus eivät tee hyvää nahkapinnalle. Vaikka nahalta on helppo pyyhkiä ylimääräiset karvat pois, pahimmillaan koiran ihosta irtoava tali ja kosteus voivat kuluttaa materiaalia niin paljon, että nahkaan palaa reikä.

Lähes kaikki Stemman valikoiman sohvat ovat saatavilla laadukkailla, helposti puhdistettavilla kankailla, joten jokainen koiraperhe voi löytää sopivan vaihtoehdon kotiinsa Stemmasta!

Muista huoltaa ja puhdistaa sohvaa säännöllisesti

Olipa kyseessä koiratalous tai ei, sohva tulee imuroida säännöllisesti aivan kuten kodin muutkin pinnat. Sohvalle kertyy pölyä ja muita hiukkasia vastaavasti kuin esimerkiksi lattialle. Koiraperheissä lisänä ovat koiran karvat sekä turkista irtoava lika. Siksi sohvan säännöllinen huoltaminen ja puhdistaminen ovat avainasemassa erityisesti koiraperheissä.

Sohva tulee imuroida säännöllisesti aivan kuten kodin muutkin pinnat.

Hyödynnä Stemman asiantuntijoiden apua löytääksesi koiraperheeseen sopiva sohva

Lähes kaikki Stemman valikoiman sohvat on saatavilla koiran kestävillä materiaaleilla. Pyydä tarvittaessa apua Stemman asiantuntijoilta tai hyödynnä maksutonta kalustus- ja räätälöintipalvelua löytääksesi sopivan kangasvaihtoehdon.

Kalustus- ja räätälöintipalvelun avulla saat ammattilaisen avuksesi suunnittelemaan kotisi kalustusta. Säästät aikaasi ja rahaasi, kun kalusteet mitoitetaan ja räätälöidään juuri sinun kotiisi sopivaksi. Paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta voimme tarjota tukea niin sisustussuunnitteluun kuin kodintekstiilien hankintaan. Palvelu on maksuton, eikä sido sinua mihinkään.

Lue lisää kalustus- ja räätälöintipalvelusta

Tutustu Stemman sohvavalikoimaan