Sohvan verhoilukangas – 4 huomiota sohvan verhoilukankaan valintaan

Sohvan verhoilukangas – 4 huomiota sohvan verhoilukankaan valintaan

Sohvan verhoilukangas on koon ja mallin ohella tärkein yksittäinen asia, joka tulee huomioida sohvan valinnassa. Kangasmateriaali vaikuttaa ulkonäön lisäksi sohvan kestävyyteen sekä käytettävyyteen.

Tässä artikkelissa käymme läpi kotimaisen yli 100-vuotiaan kangastukkurin Orient-Occidentin myynti- ja markkinointijohtajan Henrik Rannikon kanssa tärkeimmät asiat, jotka on hyvä huomioida sohvan verhoilukangasta valitessa. Koostimme lisäksi artikkelin loppuun avuksesi muistilistan, josta löydät olennaisimmat kysymykset sohvakangasmateriaalin valintaa varten!

💡 Lukuvinkki: Verhoilukankaan valitsijan sanakirja – tunne ainakin nämä termit

Huomioi nämä neljä asiaa, kun valitset sohvan kangasta

1. Ulkonäkö

”Kaikki lähtee sohvakankaan ulkonäöstä”, Rannikko toteaa. Laadukkaat sohvat kestävät lähtökohtaisesti vähintään 10 vuotta, joten sohvakangasta valitessa on hyvä pysähtyä aluksi pohtimaan millainen kangas, väri ja tekstuuri miellyttävät omaa silmää pitkällä tähtäimellä. Haluatko kenties neutraalin sävyn, jota voit helposti piristää esimerkiksi tyynyin ja viltein? Vai onko valintasi värikäs sohva, joka jo itsessään tuo eloa ja ilmettä kotiisi?

Koska sohva on yksi kodin isoimmista huonekaluista, sen ulkonäkö vaikuttaa osaltaan merkittävästi myös koko kodin yleisilmeeseen, erityisesti olohuoneessa. Rannikko muistuttaakin pitämään kokonaisuuden mielessä sohvan verhoilukangasta valitessa; onko kodissasi tietty sisustustyyli, johon sohvan tulee sopia?

Esimerkiksi skandinaaviseen sisustustyyliin sopivat mainiosti vaaleat ja neutraalin väriset sohvat, kun taas moderniin sisustustyyliin sopivat enemmän kontrastia tuovat sävyt, kuten vihreä, punainen ja musta.

👍 Kauppiaiden sohvasuositukset, jotka sopivat eri sisustustyyleihin:

2. Käyttötarkoitus

Kun mieleesi on hahmottunut kuva sohvan toivotusta ulkonäöstä, pohdi seuraavaksi sohvan tarkempaa käyttötarkoitusta. Käyttötarkoitus määrittyy kotitaloutesi perusteella: oletko hankkimassa sohvaa lapsiperheeseen tai lemmikkitalouteen? Vai kenties seniori-, sinkku- tai pariskuntakotiin? Kotitalouden tyyppi määrittää, millaista kestävyyttä sohvakankaalta vaaditaan.

Kotitalouden tyyppi ja sohvan käyttötarkoitus määrittävät, millaista kestävyyttä sohvakankaalta vaaditaan.

Sohvakangas joutuu väistämättä kovemmalle koetukselle lemmikkitaloudessa ja lapsiperheessä kuin yksinasuvan tai senioriperheen kodissa. Siksi sohvakangasmateriaalin valinnassa on tärkeää huomioida kotitalouden tyyppi ja sohvan käyttötarkoitus.

💡 Lukuvinkki: Sohva koiratalouteen – Vinkit koiraperheen sohvan valintaan

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että mitä kovemmalla kulutuksella sohva on, sitä kestävämpi sohvakangas tulee olla. Rannikko kertoo, että sohvakankaan kestävyyttä ilmaistaan muun muassa martindale-arvolla, joka on tunnetuin kankaan hankauksenkeston mittari. Lemmikki- ja lapsiperheisiin suositellaan sohvakangasta, jonka martindale-luku tulisi olla ainakin yli 20 000.

👉 Lue lisää martindale-arvosta ja muista kangasluokituksista: Verhoilukankaan valitsijan sanakirja – tunne ainakin nämä termit 

3. Huollettavuus

Yksi olennainen asia sohvakankaan valinnassa on kankaan huollettavuus. Yhä useampia kankaita voi halutessaan viimeistellä eri suojausaineilla, joiden ansiosta sohvan kangas on helposti puhdistettavissa värikynien, kuraisten tassujen tai läikkyneiden juomien aiheuttamasta sotkusta.

Tutustu kangasmateriaalien hoitotuotteisiin verkossa tai asiantuntijoidemme avustuksella lähimmässä myymälässäsi. Saat opastusta tarvittaessa myös verkkokauppamme chat-palvelun kautta.

Tutustu kankaiden hoitotuotteisiin

Rannikko kertoo, että joissain sohvakangasmateriaaleissa on valmiiksi ominaisuuksia, jotka helpottavat kankaan huollettavuutta ja puhtaanapitoa. Tällainen on esimerkiksi suosittu AquaClean -kangasmateriaali.

AquaClean on vastuullisesti tuotettu ja sertifioitu verhoilukangas, johon lisätty molekyylikerros estää lian imeytymisen kankaaseen: kankaan puhdistamiseen riittää pelkkä vesi.

👉 Lue lisää AquaClean -kankaasta: Kotimaisten verhoilukankaiden uusi klassikko – AquaClean on joka perheen unelma

AquaClean -kankaassa on ominaisuus, joka estää lian imeytymisen kankaaseen: kankaan puhdistamiseen riittää pelkkä vesi.

4. Vastuullisuus

Jos olet selaillut sohvan kangasvaihtoehtoja, olet varmasti huomannut, että valikoima on hyvin laaja. Valittavanasi on paljon eri värejä, kuoseja ja materiaaleja useilta eri valmistajilta. Vaihtoehtoja tutkiessa ei aina välttämättä ole selvää, miten eri valmistajien samankaltaiset kankaat eroavat toisistaan. Rannikko kertoo, että suurin eroavaisuus valmistajien välillä on tyypillisesti kankaan alkuperässä ja valmistustavassa.

Rannikko jatkaa todeten, että yksi huomionarvoinen asia sohvan verhoilukangasta valitessa onkin nimenomaan vastuullinen valmistusprosessi. Koska ympäristöstandardit ovat EU:ssa korkealla tasolla, voit olla varma, että saat laadukasta jälkeä valitessasi EU-maassa vastuullisesti tuotetun kangasmateriaalin. Samalla teet ympäristölle palveluksen, sillä läheltä tuleva materiaali vähentää kuljetuksesta johtuvia päästöjä sekä ympäristökuormitusta.

Stemman valikoimasta löydät paljon vastuullisesti tuotettuja kankaita – tule tutustumaan vaihtoehtoihin lähimpään myymälääsi!

Etsi lähin myymälä

Muistilista sohvan verhoilukankaan valitsijalle

Kävimme yllä läpi neljä olennaisinta asiaa, jotka on hyvä huomioida sohvan verhoilukangasta valitessa. Niitä apunasi käyttäen sekä Stemman asiantuntijoiden opastuksella löydät taatusti tarpeisiisi sopivan sohvan kangasmateriaalin.

Poimi avuksesi oheinen muistilista olennaisimmista kysymyksistä sohvakankaan valintaa varten, niin olet askeleen lähempänä unelmiesi sohvan löytämistä!

Sohvakankaan valitsijan muistilista:

🎨 Ulkonäkö: millainen kangas, väri ja tekstuuri miellyttää silmääsi ja sopii kotisi sisustukseen?

👨‍👩‍👧‍👦 Käyttötarkoitus: millaiseen kotiin ja käyttötarkoitukseen olet hankkimassa sohvaa?

💦 Huollettavuus: miten kangasta hoidetaan ja huolletaan?

🍀 Kotimaisuus ja vastuullisuus: missä ja miten kangas on valmistettu?

Pyydä tarvittaessa apua Stemman asiantuntijoilta sopivan sohvan kankaan löytämiseksi. Asiantuntijamme auttavat sinua etänä sekä myymälöissä.

Hyödynnä Stemman maksutonta kalustus- ja räätälöintipalvelua unelmiesi sohvakankaan valitsemiseksi

Kaipaatko materiaalivinkkejä sohvakankaan valintaan tai haluatko asiantuntijan avuksesi suunnittelemaan kotisi sisustusta? Stemman maksuttomasta kalustus- ja räätälöintipalvelusta saat apua löytääksesi omaan kotiisi sopivat kalusteet tarpeidesi ja toiveidesi mukaisilla kankailla.

Säästät aikaasi ja rahaasi, kun kalusteet mitoitetaan ja räätälöidään juuri sinun kotiisi sopivaksi. Paikallisten yhteistyökumppaneidemme kautta voimme tarjota tukea niin sisustussuunnitteluun kuin kodintekstiilien hankintaan.

Kysy lisää lähimmästä myymälästäsi tai tutustu kalustus- ja räätälöintipalveluumme verkossa.

👉 Tutustu kalustus- ja räätälöintipalveluun